Prima proba a Bac-ului de toamna, primii absenti. Multi!

0
480

• Bac-ul de toamna 2019 a debutat miercuri, 21 august, cu prima proba scrisa, cea la Limba si literatura romana, desfasurata fara probleme, cu exceptia faptului ca au lipsit mai bine de o cincime dintre cei care initial, se gandisera sa-si incerce norocul pentru a obtine mult dorita diploma. La Cele trei centre de examen din judet, prima proba s-a desfasurat fara incidente si fara vreun candidat eliminat.

Se pare ca distractia din ultimele zile de vara au contat mai mult decat diploma de bacalaureat in ochii multor dintre candidatii inscrisi pentru a sustine examenul necesar in sesiunea de toamna. Ori, cine stie, a contat faptul ca subiectele, identice ca dificultate ca cele din sesiunea de vara, sunt peste capacitatea lor, statistic, doar circa o treime dintre candidati reusind sa promoveze Bac-ul din august. Cert este ca la prima proba, cea la Limba si literatura romana, nu mai putin de 105 candidati, mai bine de o cincime din totalul celor 477 inscrisi, nu s-au prezentat la unul dintre cele trei centre de examen, respectiv Liceele tehnologice „Stefan Procopiu” si „Ion Mincu” din municipiul Vaslui, si Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Barlad la care erau „arondati”. Nu au fost semnalate probleme in desfasurarea examenului, ori vreo incercare de fraudare care ar fi insemnat automat eliminarea din examen si interdictia de a mai participa in urmatoarele 3 sesiuni.

Bacalaureatul de toamna continua azi cu proba obligatorie a profilului, sustinuta la matematica sau istorie, prima materie fiind si cea care a dat cele mai multe batai candidatilor in sesiunile anterioare. Luni, 26 august, se va desfasura Proba la alegere a profilului si specializarii, sustinuta la Geografie, Logica si argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie sau Filosofie, pentru cei de la profilul umanist, respectiv Fizica, Chimie, Biologie sau Informatica, pentru cei de la profilul real.

Ulterior vor fi sustinute probele orale, in perioada 27-28 august urmand a avea loc Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana. Pe data de 29 august se desfasoara Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, iar in perioada 30 august – 2 septembrie are loc Evaluarea competentelor digitale. In perioada 2 – 3 septembrie se va desfasura Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, urmand ca pe 3 septembrie, pana in ora 12.00, sa fie afisate rezultatele probelor scrise, eventualele contestatii putand fi depuse in aceeasi zi, intre orele 12.00 – 16.00. Contestatiile vor fi rezolvate in perioada 3 – 6 septembrie, urmand ca rezultatele finale sa fie afisate pe data de 7 septembrie.

In total, la nivelul judetului Vaslui, sunt asteptati sa sustina una sau mai multe probe ale examenului de Bacalaureat un numar de 935 de absolventi de liceu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.