Noi statii de autobuz in Vaslui

Pentru a veni in intampinarea nevoilor vasluienilor, Transurb SA va implementa 3 noi statii de autobuz in municipiul Vaslui, intre care una reprezinta in fapt oficializarea opririi din fata Statiei CFR Vaslui. Celelalte doua noi statii vor fi, una, in mijlocul suburbiei Rediu, iar cealalta, pe drumul spre Ciusmeaua Moldovencei, urmand sa deserveasca locuitorii din cele doua zone in drumul spre si dinspre oras.

Urmare a sesizarilor cetatenilor si a operatorului municipal de transport in comun, cu avizul Politiei Rutiere, Primaria Vaslui a luat decizia infiintarii a 3 noi statii de autobuz, care vor fi amenajate si marcate corespunzator, inclusiv cu treceri de pietoni. O prima statie va fi amplasata chiar in fata Statiei CFR Vaslui, in fapt, intr-un punct in care autobuzele opreau si pana acum, neoficial, printre taxiurile si autovehiculele parcate acolo. Va fi satisfacuta astfel cererea vasluienilor care au sesizat constant lipsa unei statii de autobuz in fata garii si distanta prea mare pentru transfer pana la statia actuala, situata pe strada Decebal nr. 3, punctul de plecare al autobuzelor si sediu al Transurb. O a doua statie va fi amplasata pe ambele sensuri de mers ale strazii Mihail Sadoveanu, in mijlocul suburbiei Rediu, practic la jumatatea distantei dintre cele doua statii existente.

Soferii de autobuz se confrunta cu solicitari constante din partea calatorilor sa opreasca la mijlocul distantei dintre cele doua statii, fapta sanctionabila pentru soferi in alte locuri decat statiile de autobuz, se arata in Memoriul de prezentare privind necesitatea infiintarii noilor statii de autobuz. Prin infiintarea acestei statii, locutiroii din Rediu vor avea un acces mai facil spre si dinspre oras si spre si dinspre Zona Industriala din apropiere.

In sfarsit, o a treia statie urmeaza a fi amplasata pe strada Calugareni, in fata imobilului cu nr. 260, practic la jumatatea distantei dintre statia din fata Spitalului Recumed si punctul terminus al rutei spre Ciusmeaua Moldovencei, respectiv intre SC trust Electro M si spalatoria auto Roznov. Si in acest caz, decizia de amplasare a noii statii vine in intampinarea cetatenilor care locuiesc sau lucreaza in aceasta zona in plina expansiune imobiliara si care nu au acces la mijloacele de transport in comun la o distanta mai mica de 400 de metri. Pentru ultimele noi amplasamente, urmeaza sa fie montate indicatoarele specifice si cele de informare, urmand a fi infiintate si treceri de pietoni intre statiile de pe cele doua sensuri ale strazii. Aceste lucruri se vor realiza imediat dupa ce consilierii municipali isi vor da acordul in acest sens, proiectul de hotatare aferent fiind inclus pe ordinea de zi a proximei sedinte a CL Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.