Nici tehnica moderna nu l-a ajutat! Inca un candidat dat afara din bac!

Inca un candidat a fost eliminat din examen, dupa ce a fost prins folosind un dispozitiv handsfree pentru a copia la proba la alegere a Bacalaureatului de toamna 2019.

Ultima proba scrisa, proba la alegere in functie de profil si specializare, a fost si cea mai putin pe placul absolventilor de liceu care s-au inscris in sesiunea de toamna a examenului de Bacalaureat. La aceasta proba a fost inregistrata cea mai mica prezenta dintre probele scrise, 74,3%, respectiv doar 431 de candidati din totalul celor 580 de absolventi inscrisi prezentandu-se la cele trei centre de examinare unde fusesera programati. Culmea, asta in timp ce, de obicei, la Geografie, Logica si argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie sau Filosofie, pentru cei de la profilul umanist, respectiv Fizica, Chimie, Biologie sau Informatica, pentru cei de la profilul real, se obtineau cele mai mari note si cea mai mare promovabilitate, respectiv note peste 6!

Mai mult, un candidat absolvent a liceului Nicolae Iorga din Negresti a incercat sa fraudeze examenul, fiind insa surprins de profesorii supraveghetori de la Liceul Ion Mincu, centrul unde sustinea Bacalaureatul, si eliminat. De aceasta data, s-a incercat folosirea unui dspozitiv de tip handsfree, la celalat capat al firului aflandu-se un prieten care reinprospata memoria si stiinta de carte a candidatului respectiv. Din pacate pentru acesta, nici tehnica moderna nu a fost mai cu folos ca antica fituica, folosita de un alt candidat la proba de matematica sustinuta vineri, si el prins si eliminat din examen.

De-acum, ce-a fost mai greu, a trecut; urmeaza probele orale, la care nimeni nu pica, cu conditia sa fie prezent in sala de examen. Acestea vor debuta azi, cu Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana ce se va sustine in zilele de 27 si 28 august, urmata apoi, in perioada 30 august – 2 septembrie, de Evaluarea competentelor digitale, pentru ca in perioada 2 – 3 septembrie sa aiba loc Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala. Primele rezultate vor fi afisate pe 3 septembrie, pana in ora 12.00, in aceeasi zi urmand a fi depuse eventualele contestatii, intre orele 12.00 – 16.00. Rezultatele finale ale Bacalaureatului 2019 vor fi anuntate pe data de 7 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.