Minor, hot de meserie, impacat cu gandul inchisorii

Unul dintre cei mai prolifici spargatori vasluieni, un minor din Murgeni, a renuntat sa mai atace sentinta judecatorilor barladeni, prin care a fost condamnat la 1 an si patru luni de inchisoare, cu atat mai mult cu cat oricum nu ar fi ajuns sa fie liber, el fiind cercetat si intr-un alt dosar. Minorul, Florin Craciun, la doar 16 ani, este deja la a doua condamnare, dupa ce a savarsit 3 furturi, anterior, pentru nu mai putin de 11 spargeri, fiindu-i impusa doar masura asistarii zilnice, pe o perioada de 4 luni.

In octombrie 2017, intr-o singura noapte, cinci minori au atacat nu mai putin de 7 autovehicule parcate pe raza orasului Murgeni, in 3 dintre cazuri, fara succes, iar una dintre masinile sparte au folosit-o pentru a se plimba prin oras. Unul dintre minori, Florin Craciun, pe atunci in varsta de 14 ani, mai avea la activ alte patru furturi din magazine sau din locuinte particulare, de unde fura ce-i cadea sub mana, in general produse alimentare sau dulciuri ori alte bunuri in general de valoare mica. Pentru faptele sale, Craciun a primit, in iulie anul trecut, o pedeapsa blanda, doar 4 luni de asistare zilnica si obligatia de a merge la scoala, totodata, judecatorii atragandu-i atentia ca, daca va mai savarsi vreo fapta penala, pedeapsa i-ar putea fi prelungita pana la maximul perioadei prevazute de lege si risca chiar inchisoarea. Cata vreme a fost supravegherea ofiterilor de la Serviciul de Probatiune, Craciun a fost baiat cuminte, insa, de indata ce pedeapsa primita a fost considerata ca a fost executata, minorul s-a apucat iar de prostii, impreuna cu un alt tanar, Simon Purice. In noiembrie anul trecut, politistii din cadrul Politiei orasului Murgeni erau sesizati ca de la locuinta unui cetatean din Murgeni s-a furat un TV si un laptop, in valoare de 3.000 de lei, pentru ca, in noaptea urmatoare, o alta sesizare sa ajunga la Politia orasului Murgeni, prin care un alt cetatean reclama furtul mai multor ceasuri din locuinta sa, paguba fiind de peste 1.000 de lei. Ulterior, a mai aparut o victima, desi autorii furturilor au fost repede identificati si, pentru prima data in cariera sa de spargator, Craciun face cunostiinta cu arestul preventiv. Pentru cele trei furturi, Florin Craciun s-a ales cu o pedeapsa mult mai aspra, respectiv 1 an si 4 luni de inchisoare, cu executare. Partenerul sau, Purice, a primit la randu-i o condamnare de un an de inchisoare, tot cu executare.

Tanarul hot va ramane in Penitenciarul pentru minori si tineri Tichilesti pentru ca, desi a contestat initial decizia judecatorilor barladeni, si-a retras ulterior apelul, sentinta devenind definitiva. Chiar daca, sa spunem, ca ar fi obtinut din partea Curtii de Apel Iasi o suspendare a executarii pedepsei, Craciun tot nu ar fi fost pus in libertate, dat fiind ca este cercetat si intr-un alt dosar, tot pentru furt. Concret, dupa ce a petrecut trei luni in arest preventiv si ulterior, a fost pus in libertate sub control judiciar, tanarul s-a apucat din nou de furat, in luna mai a sustras bunuri dintr-un magazin de pe raza orasului Murgeni, iar in luna iunie a incercat sa sustraga bunuri din alte trei magazine din localitate, motiv pentru care a fost din nou arestat preventiv iar acum risca o noua condamnare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.