Inca un proiect social al municipalitatii vasluiene intra la finantare!

In curand, va fi semnat contractul de finantare a unei investitii dorite de Primaria municipiului Vaslui, construirea de facilitati, parc, loc de joaca, iluminat public si canalizare pluviala pentru casele sociale de pe strada Octav Bancila, din suburbia Rediu. Ultimii pasi din cadrul etapei de contractare, respectiv raspunsul la unele clarificari cerute de Organismul Intermediar ADR Nord Est, au fost facuti in cadrul unei sedinte de indata a CL Vaslui.

Un proiect vizand imbunatatirea vietii comunitatii din zona defavorizata, respectiv a comunitatii rrome, Imbunatatirea regenerarii fizice si socio-economice a comunitatii din zona marginalizata – Case sociale Str. Octav Bancila Vaslui ar urma sa primeasca finantare in viitorul apropiat, Organismul Intermediar ADR Nord Est mai avand nevoie doar de unele mici clarificari cu privire la acest proiect. Dat fiind ca solicitarea transmisa pe 30 iulie avea un termen de raspuns foarte scurt, 2 august, a fost nevoie de convocarea consilierilor municipali intr-o sedinta extraordinara de indata, pentru aprobarea documentatiei tehnico-economice, faza Studiu de fezabilitate, in forma ceruta de autoritatea finantatoare. In fapt, a fost vorba de unele clarificari privind parcul ce urmeaza a fi ridicat in zona, cu suprafetele aferente fiecarui indicator. Modificarile au fost aprobate in unanimitate in cadrul sedintei care a durat doar circa o jumatate de ora, timp in care au fost consultate si comisiile de specialitate. Conform indicatorilor aprobati, parcul va avea o suprafata totala de 979,50 mp, din care 509,92 mp, spatii verzi si un spatiu de joaca de 171,08 mp, restul suprafetei fiind reprezentat de alei pietonale dotate cu mobilierul urban aferent.

Intregul proiect, pentru care municipalitatea incearca sa obtina o finantare nerambursabila de 3,23 milioane lei prin programul Operational Regional 2014 – 2020, Axa prioritara nr. 4, Prioritatea de Investitii 4.3, se refera la construirea de utilitati in zona caselor sociale de la capatul suburbiei Rediu construite acum circa 10 ani, unde se doreste construirea si a unor noi astfel de locuinte, pentru a crea conditii mai bune de viata si a le face mai atractive pentru cei carora le sunt destinate. In primul rand, urmeaza a fi realizata o retea de canalizare pluviala, ce va fi legata cu reteaua de canalizare de pe strada Mihai Sadoveanu, astfel incat sa fie eliminat disconfortul cauzat locuitorilor din zona de acumularea de apa in urma ploilor, dar si pentru a elimina riscul degradarii terenului din zona. Dupa finalizarea acestei retele, urmeaza a fi refacuta structura rutiera, iar in zona va fi facut un parc, cu alei si banci, si un loc de joaca pentru copii, loc pe care vor fi amplasate 4 tobogane de diferite tipuri, doua leagane si trei balansoare cu arc. Nu in ultimul rand, noul cartier va avea si retea de iluminat stradal, formata din 25 de stalpi metalici inalti de 9 metri. Dupa aprobarea finantarii si parcurgerii pasilor legali in vederea desemnarii executantului proiectului, durata de realizare a investitiei ar urma sa fie de 15 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.