Inca o tentativa pentru gasirea unui constructor pentru Parcul Mihai Eminescu din Barlad

Pentru ca, la licitatia de pe SICAP din iunie, nicio firma nu a fost interesata de contractul privind investitia Amenajarea Parcului Mihai Eminescu Barlad in cartierul cu acelasi nume din oras, municipalitatea a demarat procedurile pentru o noua licitatie. De aceasta data, edilii spera sa isi depuna oferta macar un constructor. Asa cum a fost proiectata, investitia se ridica la circa 3 milioane de lei fara TVA si presupune amenajarea unei suprafete de aproape 30.000 metri patrati cu oaze de verdeata, mobilier urban si zone de joaca si fitness, dar si cu toate utilitatile necesare.

Pe data de 7 august, Primaria Barlad, in calitate de autoritate contractanta, a publicat pe SICAP, noul portal pentru licitatiile online, anuntul privind realizarea investitiei Amenajare Parc Mihai Eminescu Barlad. Este vorba despre un proiect la care autoritatile locale lucreaza inca din 2007 si pe care l-au depus pe doua axe de finantare nerambursabila in 2008, respectiv in 2016, dar a fost respins pentru neindeplinirea criteriilor de eligibilitate. Asa ca, pentru a nu-i lasa pe locuitorii din cartierul Mihai Eminescu fara parc, edilii au continuat sa lucreze la acest proiect, astfel incat sa il poata implementa cu bani de la bugetul local. Investitia, ce trebuie executata in cel mult 36 de luni de la semnarea contractului, presupune refunctionalizarea a 29.189 mp de teren abandonat, neutilizat, degradat, din zona de sud-vest a orasului, aproape de Liceul Teoretic Mihai Eminescu.

Aceasta e a doua licitatie organizata pentru respectivul obiectiv de investitie, primul anunt fiind publicat pe data de 21 iunie. Din pacate, desi termenul depunerii ofertelor a fost de aproximativ o luna, nu a existat niciun constructor interesat. Asta in ciuda faptului ca valoarea investitiei se ridica la suma de 2.959.103 lei fara TVA, bani alocati de la bugetul local. Acum insa, la cea de-a doua strigare, termenul limita de depunere a ofertelor din partea firmelor interesate este data de 29 august, ora 15.00, urmand ca, ulterior deschiderii ofertelor, adica pana pe 29 octombrie, ora 15.00, acestea sa fie evaluate din punct de vedere tehnic si financiar. Criteriul de atribuire este pretul cel mai scazut oferit de eventualele firme ce se vor inscrie. Odata desemnat un castigator ce va executa lucrarile prevazute in proiect, investitia va avea o perioada de garantie de 3 ani.

Suprafata totala a parcului va fi amenajata astfel: amenajarea aleilor cu pavele pe pat de nispip pe o suprafata de 2.153 mp; instalatiile electrice vizeaza alimentarea cu energie electrica a 48 de stalpi metalici – iluminat cu leduri; instalatia de alimentare cu apa pentru stropit spatiile verzi cuprinde 20 de hidranti de gradina. Totodata, din reteaua de apa se vor alimenta doua fantani cu apa de baut si toaletele ecologice. Amenajarea spatiilor verzi pe o suprafata de 26.297 mp vizeaza: plantarea a 182 arbori foiosi, 163 arbori conifer, 3.279 arbusti foiosi, 200 arbusti conifer, plante floricole perene inclusiv trandafiri – 1.000 bucati, gazonarea spatiilor verzi pe o suprafata de 21.964 mp, se arata in anexa unui proiect de hotarare referitor la aceasta investitie ce a fost votat de consilieri pe 31 octombrie 2018.

Tot aici se spune ca, la capitolul dotari, se include amplasarea a 50 de banci cu picior de fonta si rigle de stejar; 25 de cosuri de gunoi; sase pubele de colectare selectiva; doua cismele din fonta; trei suporti stradali pentru biciclete; doua mese de sah cu scaune; echipamente de joaca; echipamente de fitness ce vor intra in componenta a doua locuri de joaca; un loc de joaca de 300 mp pentru copii, cu suprafata acoperita cu dale decauciuc alvelare; un loc de joaca si de fitness de 300 mp pentru persoane cu handicap, acoperit cu dale de cauciuc. De asemenea, se precizeaza ca imprejmuirea parcului pe o lungime de 640 metri liniari se va realiza din panouri metalice si teava rectangulara. Totodata, proiectul prevede si amenajarea unui amfiteatru in aer liber (scena + gradene cu structura de lemn) pe o suprafata de 96,5 mp. Nu in ultimul rand, pentru a asigura conditii optime de igiena si sanatate publica, se va amplasa si un container modular pe o suprafata de 20,25 mp, echipat sanitar cu cinci cabine, din care una pentru persoane cu dizabilitati, grup sanitar ce va fi racordat la utilitati (apa, canal, energie electrica).

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.