Expozitie dedicata Evolutiei urbane a Vasluiului si lansari de carte

Muzeul Judetean Stefan cel Mare Vaslui, alaturi de Consiliul Judetean Vaslui, organizeaza expozitia cu tema Evolutia urbana a Vasluiului. Vernisajul expozitiei – care cuprinde imagini din colectia foto-documentara a muzeului vasluian si grafica pe suport de sticla a cunoscutului artist vasluian Octavian Galatianu – va avea loc miercuri, 14 august, incepand cu ora 11.00, in Sala Multimedia a Muzeului Judetean Stefan cel Mare Vaslui.

Imaginile din colectia foto-documentara a muzeului vasluian surprind evolutia urbana a Vasluiului, de la faimoasele cladiri de patrimoniu din secolul al XIX-lea care au incorporat in zidurile lor nobletea oamenilor locului, la constructiile rezultate in urma sistematizarii orasului din perioada de dupa 1968 si pana la frumoasele constructii de azi, care permit vizitatorilor sa-i admire Vasluiului senectutea traditiei si vioiciunea sa culturala.

Lucrarile expuse de Octavian Galatianu redau imagini citadine cu cladiri de patrimoniu din Vaslui. Tehnica folosita de artist este una inedita, caci grafica sa este lucrata direct pe spatele sticlei expuse, astfel incat fata lucrarii sa evidentieze detaliile realizate initial si sa dea expresivitate intregii imagini.

Totodata, in cadrul aceleasi manifestari, vor fi lansate si volumele Moartea vine la al treilea gong (Iasi, Editura StudIS, 2019) – autor: Viorica Serban, Iubirea din sertarul de jos (Iasi, Editura StudIS, 2019) – autor: Viorica Serban, Fasm (Iasi, Editura StudIS, 2019) – autor: Viorel Coman. Prezentarile de carte vor fi facute de scriitorul Mihai Batog Bujenita (Iasi), scriitorul Vasile Larco (Iasi), prof. Teodor Pracsiu (Vaslui), Corina Matei Gherman (Iasi) si Calistrat Robu (Iasi). Activitatea se va incheia cu un microrecital de muzica populara, sustinut de solista ieseanca Rodica Ionita Grosu.

Organizatorii acestei ample manifestari cultural-artistice sunt prof. dr. Ramona Maria Mocanu, directorul Muzeului Judetean Stefan cel Mare Vaslui, si dr. Laurentiu Chiriac, muzeograf in cadrul institutiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.