E oficial! Se stie cine va asfalta noua strazi din cartierele bârladene Deal si Cotu Negru!

0
1658

Dupa aproape o luna si jumatate de evaluare tehnica si financiara a ofertelor depuse la licitatia pentru contractul privind asfaltarea a noua artere din cartierele Cotu Negru si Deal din Bârlad, in sfârsit, a fost declarat un câstigator. Este vorba despre SC Viacons Rutier SRL Husi, care va trebui sa realizeze aceasta investitie in valoare de peste 10 milioane de lei cu TVA in perioada 2019-2021.

Pe data de 29 mai, Primaria Bârlad a publicat pe SICAP, noul portal pentru licitatiile online, anuntul privind realizarea investitiei „Asfaltare si modernizare strazi in municipiul Bârlad”, in valoare totala de 8.603.671,33 lei fara TVA (adica 10.238.368,88 lei cu TVA). Vorbim despre noua strazi situate in doua cartiere, respectiv Cerbului, Constantin Brâncoveanu, Aurel Vlaicu, Muzelor, {tefan Neagoe (cartier Deal) si Gheorghe Emandi, Ion Codrescu, Grivitei si Opanez (cartier Cotu Negru). Potrivit anuntului, ofertele firmelor interesate de aceasta investitie si-au putut depune ofertele pâna pe data 20 iunie, ora 15.00.

Iar pâna la expirarea perioadei de inscriere au fost depuse oferte din partea a doua firme. Este vorba despre SC Nomis 2003 SRL, ofertant, cu SC Transmis SRL ca tert, si SC Viacons Rutier SRL Husi, ale caror documente au fost verificate in cele mai mici detalii. Abia ieri, 7 august, dupa mai bine de o luna si jumatate de evaluare tehnica si financiara si de solicitari de clarificari, a fost declarat un câstigator ce va asfalta cele noua strazi. Potrivit primarului Dumitru Boros, care a sustinut o scurta conferinta de presa, comisia a dat drept câstigatoare firma SC Viacons Rutier SRL Husi. Tot edilul sef a anuntat ca, in cazul in care SC Nomis 2003 SRL nu va depune contestatie in termenul legal de cinci zile, procedura isi va urma cursul in sensul ca, in cel mai scurt timp, se va semna contractul si se va trece efectiv la demararea lucrarilor.

„Contractul presupune modernizarea a noua strazi din Bârlad, conform proiectului tehnic, in conditiile caietului de sarcini si prevederilor contractuale, cu respectarea tuturor prevederilor legale in vigoare aplicabile domeniului contractului, in lungime totala de circa 5.049 ml, cu latimea carosabilului intre 3,5 si 6 m, cu trotuare in suprafata de circa 8.933 mp, astfel: 1 – strada Cerbului cu o lungime de 1.667 ml, trotuare cu o suprafata de 4.845 mp; 2 – strada Constantin Brâncoveanu cu o lungime de 344 ml; 3 – strada Aurel Vlaicu cu o lungime de 362 ml si o suprafata a trotuarelor aferente de 415 mp, in conformitate cu proiectele tehnice; 4 – strada Muzelor cu o lungime de 344 ml si o suprafata a trotuarelor de 344 mp; 5 – strada {tefan Neagoe cu o lungime de 242 ml si o suprafata a trotuarelor aferente de 136 mp; 6 – strada Gheorghe Emandi cu o lungime de 1.091 ml si o suprafata a trotuarelor aferente de 2.764 mp; 7 – strada Ion Codrescu cu o lungime de 391 ml; 8 – strada Grivitei cu o lungime de 185 ml; 9 – strada Opanez cu o lungime de 423 ml si o suprafata a trotuarelor aferente de 429 mp”, se arata in descrierea achizitiei publice din anuntul de pe SICAP.

Tot in respectiva descriere se precizeaza ca lucrarile presupun executia partii carosabile cu urmatoarea structura: strat de forma din pietruirea existenta – 10 cm, strat din balast – 25 cm, strat din piatra sparta – 15 cm, strat de legatura din beton asfaltic deschis BAD22,4 – 6 cm, – strat de uzura din beton asfaltic BA16 – 4 cm; Totodata, investitia vizeaza si executia trotuarelor, astfel: strat din balast – 20 cm, strat din nisip – 4 cm, pavele din beton autoblocante – 8 cm; ridicarea la cota a capecelor la caminele de vizitare si aerisitoare gaz; amenajarea spatiilor verzi adiacente; lucrari pentru siguranta circulatiei (montare indicatoare si marcaje rutiere), etc.

Trebuie spus ca, pe 28 februarie, consilierii bârladeni au aprobat un proiect de hotarâre ce viza „aprobarea documentatiei si indicatorilor tehnico-economici – faza proiect tehnic, precum si a executiei obiectivului de investitii «Asfaltare si modernizare strazi in municipiul Bârlad»„. Potrivit expunerii de motive, realizarea investitiei este mai mult decât ncesara, intrucât respectivele strazi sunt total necorespunzatoare pentru desfasurarea circulatiei rutiere si pietonale in conditii normale, in perioada secetoasa structura rutiera generând o cantitate mare de praf, iar in perioadele ploioase noroi.

Tot atunci s-a aprobat si costul total al investitiei, asa cum a fost estimat de proiectant la nivel de proiect tehnic, adica 11.334.100 lei cu TVA, din care 10.238.368 lei cu TVA reprezinta cheltuielile pentru constructii si montaj. Lucrarile urmeaza a fi executate in decurs de 24 de luni, iar investitia este finantata astfel: 4.721.329 lei din imprumutul intern deja contractat in septembrie 2018, iar restul de bani de la bugetul local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.