Dosarul fostului Episcop de Husi, redeschis

0
615

• Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi au solicitat redeschiderea dosarului in care fostul Episcop de Husi, Corneliu Barladeanul, este cercetat pentru act sexual cu minori. Surse judiciare afirma ca vor fi cerute DNA toate probele din dosarul de santaj in care trei preoti au fost condamnati si in prezent isi executa pedepsele.

In dosarul fostului episcop Corneliu Onila, procurorul general adjunct a solicitat instantei redeschiderea urmaririi penale. Dosarul a fost initial deschis dupa declansarea scandalului in care au fost implicati fostul Episcop si alti trei preoti care l-au santajat pe Onila. Pentru ca nu ar fi avut suficiente probe, cauza a fost clasata. Acum, in urma unor informatii noi aparute in spatiul public, procurorul general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi a cerut instantei redeschiderea cauzei. Magistratii Curtii de Apel Iasi au admis cererea procurorilor, iar dosarul urmeaza sa se intoarca la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi.

„Admite cererea formulata de procurorul general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi privind confirmarea redeschiderii urmaririi penale. In baza art. 335 alin. 4 Cod procedura penala constata legalitatea si temeinicia ordonantei nr. 2754/II/2/2019 din data de 08.08.2019 emisa de procurorul general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi in dosarul nr. 697/P/2017, astfel cum a fost indreptata prin procesul verbal de indreptare eroare materiala din 14.08.2019 si confirma redeschiderea urmaririi penale in cauza susmentionata sub aspectul infractiunii de act sexual cu un minor prev. de art. 220 alin. 3 lit. b Cod penal”, se arata in incheierea de sedinta publicata pe portalul Curtii de Apel Iasi.

Procurorii asteapta ca dosarul sa se intoarca de la instanta, iar apoi urmeaza sa fie solicitat de la DNA tot probatoriul administrat in dosarul de santaj in baza caruia trei preoti din Episcopia Husilor au fost condamnati definitiv la pedepse cu executare pentru ca l-au santajat pe fostul episcop de Husi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.