Constantin Dulute, cadou pentru bugetul judetului!

2
1687

• Bugetul judetului Vaslui a primit o importanta si neasteptata suplimentare, de 13 milioane lei, cam o zecime din bugetul sectiunii de dezvoltare pentru acest an, bani care, in mare parte, se vor duce pentru repararea si intretinerea drumurilor judetene, dar si pentru achizitionarea a doua autoturisme ori pentru acordarea de vouchere de vacanta aferente anului trecut, salariatilor Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui.

La mijlocul lunii iulie, Constantin Dulute a virat catre Finantele Publice vasluiene o suma record, 92 de milioane de lei, reprezentand impozitul pe profit aferent uneia dintre cele mai mari tranzactii imobiliara inregistrata in ultimii ani, vanzand terenul detinut de societatea sa agricola in Insula Mare a Brailei. Aproape trei sferturi din acesti bani s-au intors in judetul Vaslui, marea parte in bugetul municipiului Barlad, care, astfel, si-a rezolvat o buna parte dintre problemele financiare, inclusiv dotarea unor sectii ale Spitalului Municipal de Urgenta “Elena Beldiman”. Consiliul Judetean, la randul sau, a beneficiat de o alocare de 13 milioane lei, cota defalcata din impozitul platit de Constantin Dulute. Suma nu este deloc mica, in conditiile in care, la ultima rectificare de buget, de la inceputul acestei luni, CJ a primit doar 529.000 lei, iar intreg judetul, 4,221 milioane lei, din cota defalcata din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale!

In fapt, recentul “cadou” reprezinta aproape o zecime din intreg bugetul capitolului de dezvoltare pentru acest an, capitol care cuprinde foarte multe investitii ambitioase, in special in ceea ce priveste reabilitarea si asfaltarea unor drumuri judetene. Dealtfel, din cele 13 milioane intrate recent in pusculita CJ, nu mai putin de 8,86 milioane lei vor fi destinate tot acestui capitol, respectiv 7,3 milioane lei pentru intretinerea si repararea drumurilor si podurilor judetene, iar 1,56 milioane de lei, pentru suplimentarea bugetului destinat modernizarii si reabilitarii infrastructurii rutiere judetene.

Tot lui Dulute vor trebui sa-i multumeasca si salariatii Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui, care vor primi, in sfarsit, voucherele de vacanta aferente anului trecut, suma alocata in acest sens fiind de 1,472 milioane lei. Spitalul judetean nu este singura institutie din subordinea CJ Vaslui care va beneficia de infuzia neasteptata de fonduri la bugetul judetului, infuzie care a permis sa fie suplimentate si bugetele Centrelor Scolare de Educatie Incluziva, dar si ale muzeelor, Bibliotecii Judetene si a CJCPCT Vaslui, cu sumele necesare functionarii pana la sfarsitul acestui an ori pentru desfasurarea de diverse activitati cu caracter stiintific si social cultural. Chiar si primariile ar putea beneficia de impozitul platit de omul de afaceri, dat fiind ca fondul de rezerva aflat la dispozitia autoritatilor locale a fost suplimentat cu 1,5 milioane lei, bani care ar putea fi impartiti UAT-urilor in caz de nevoie.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.