Consiliul Judetean Vaslui, jucator pe piata imobiliara

CJ Vaslui doreate sa mai scape de unele bunuri mobile pe care le are in administrare ai pe care nu le poate gestiona sau nu are nevoie de ele. Este cazul garajului de la subsolul fostei Banci Nationale din Vaslui, un spatiu in suprafata de aproape 130 mp, care se doreate a fi vandut, ai de livada din jurul Casei Memoriale Emil Racovita, in suprafata de peste 10 hectare, la a doua incercare de a fi concesionata. Pana atunci, aceste bunuri urmeaza a fi evaluate de un evaluator profesionist, pentru a le fi stabilita valoarea, deai livada din Daneati a mai trecut printr-un astfel de proces in urma cu 3 ani.

Conducerea Cosiliului Judetean (CJ) Vaslui nu renunta la intentia de a concesiona livada din jurul Casei Memoriale Emil Racovita, proprietate publica a judetului Vaslui, dupa o prima incercare din urma cu doi ani, eauata atunci pentru ca proiectul de hotarare in acest sens nu a intrunit numarul de voturi necesar, consilierii liberali abtinandu-se la vot.

Pentru a-ai pune planul in aplicare ai a scapa de grija administrarii suprafetei de 102.298 metri patrati pe care se afla planati peste 4.600 pomi fructiferi pe rod, cireai, pruni, meri, peri, viaini ai gutui, conducerea CJ doreate sa evalueze aceasta proprietate, pentru a stabili un pret corect de concesiune. Asta in ciuda faptului ca in urma cu trei ani a mai fost facuta o evaluare, de catre un evaluator din Huai, care a stabilit o valoare a terenului respectiv de 729.676 lei, echivalentul a peste 160 de mii de euro, la cursul valutar de atunci, respectiv peste 70.000 lei/ha, suma neobisnuit de mare pentru un teren aflat intr-o zona putin accesibila, cum este comuna Daneati. De atunci insa, aceasta valoare s-ar putea chiar majora, dat fiind drumul strategic judetean Barlad – Laza – Codaeati, aflat deja in constructie, trece chiar prin imediata apropiere a livezii. In consecinta, redeventa care ar urma sa fie solicitata pentru concesionarea pe o perioada de 30 de ani, ar putea fi chiar mai mare de 24.323 lei/anual care s-ar fi dorit sa fie solicitata in 2017! Culmea, chiar acesta a ai fost motivul pentru care proiectul de hotarare privind aprobarea concesionarii livezii de la Daneati a picat, consilierii liberali considerand redeventa mult prea mare ai temandu-se ca nu se vor gasi amatori. Ramane de vazut care va fi parerea viitorului evaluator, care poate sa-ai ofere serviciile in acest sens pana pe data de 9 august, avand apoi timp 30 de zile pentru a-ai prezenta opinia de specialist in legatura cu valoarea livezii.

Acelaai evaluator va trebui sa-ai dea cu parerea ai asupra valorii unui spatiu in suprafata de aproape 130 de metri patrati pe care CJ Vaslui il detine in centrul municipiului Vaslui. Este vorba de un fost garaj, acum reabilitat, aflat la subsolul sediului fostei Banci Nationale, cladire care in prezent, gazduieate, pe langa o institutie bancara, ai sediul Aquavas SA central sau Serviciul Judetean de Evidenta a Populatiei. {i acest spatiu sta nefolosit, iar acum CJ doreate sa-l valorifice, cerand un pret pe masura celor practicate in prezent pe piata imobiliara vasluiana. Ramane de vazut daca ai consilierii judeteni vor fi de acord cu acest lucru!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.