Clasica fituica, inca la moda!

Proba la istorie a fost prea grea pentru un absolvent al Liceului Teoretic Ion Mincu Vaslui, inscris pentru a sustine Bacalaureatul de toamna. Cu toate ca stia ca este supravegheat inclusiv video, a incercat sa se foloseasca de clasica fituica pentru a promova examenul. Lucrurile nu au iesit cum ar vrut el, candidatul fiind prins de catre profesorii supraveghetori si eliminat din sala de examen.

Proba obligatorie a profilului, a doua din cadrul editiei de toamna a Bacalaureatului 2019 a decurs aproape la fel ca prima proba, cea la Limba si literatura romana, desfasurata marti, cel putin din punct de vedere al absenteismului, 22,08% dintre cei 643 candidati inscrisi alegand sa amane examenul pentru alta data. A fost si o exceptie negativa, respectiv eliminarea unui candidat al probei de istorie, prins in timp ce incerca sa copieze de pe fituicile pe care le avea asupra lui. Probabil, acesta a crezut ca profesorii supraveghetori vor fi mai atenti la noile metode de copiere, casti wireless sau device-uri electronice moderne, si vor da mai putin atentie metodelor clasice. Din pacate pentru el, incercarea nu i-a reusit si, pe langa eliminarea din examen, candidatul a primit si interdictia de a mai sustine Bac-ul in urmatoarele trei editii.

Cat priveste proba de vineri, la cele trei centre de examen erau asteptati pentru a demonstra cunostintele de istorie sau matematica un numar de 643 de candidati, insa doar 501 fosti absolventi, incluzandu-l pe cel eliminat, s-au prezentat la unul dintre trei centre de examen infiintate in judetul Vaslui, respectiv Liceele tehnologice Stefan Procopiu si Ion Mincu, din municipiul Vaslui, si Liceul Teoretic Mihai Eminescu, din Barlad. 67 dintre candidati au sustinut proba obligatorie la istorie, restul la matematica, materie la care s-au inregistrat si cei mai putini absenti.

Astazi, urmeaza ultima proba scrisa, cea la alegere, care in functie de profilul si specializare, poate fi sustinuta la disciplinele Geografie, Logica si argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie sau Filosofie, pentru cei de la profilul umanist, respectiv Fizica, Chimie, Biologie sau Informatica, pentru cei de la profilul real.

Marti, debuteaza probele orale, in perioada 27-28 august urmand a avea loc Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, apoi, in perioada 30 august – 2 septembrie, Evaluarea competentelor digitale, urmand ca in perioada 2 – 3 septembrie sa aiba loc Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala. Primele rezultate vor fi afisate pe 3 septembrie, pana in ora 12.00, in aceeasi zi urmand a fi depuse eventualele contestatii, intre orele 12.00 – 16.00. Rezultatele finale ale Bacalaureatului 2019 vor fi anuntate pe data de 7 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.