BAC-ul de toamna, la start!

0
674

• 935 de candidati, absolventi de liceu din judetul Vaslui, s-au inscris la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, probele urmand sa inceapa de pe 21 august. Probele se vor desfasura in trei centre de examen, respectiv Liceele tehnologice „Stefan Procopiu” si „Ion Mincu”, din municipiul Vaslui, si Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, din Barlad. Probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale se vor desfasura ulterior celor scrise, incepand cu 27 august.

BAC-ul de toamna – editia 2019 va debuta miercuri, 21 august, cu prima proba scrisa, cea la Limba si literatura romana, urmand ca pe data de 23 august candidatii sa sustina Proba obligatorie a profilului, iar pe data de 26 august se va desfasura Proba la alegere a profilului si specializarii. probele scrise vor fi sustinute in 3 centre de examen respectiv Liceele Tehnologice „Stefan Procopiu” si „Ion Mincu” din municipiul Vaslui, si Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Barlad. In ceea ce priveste evaluarea competentelor, acestea vor avea loc pe 27 august – 3 septembrie. Astfel, in perioada 27-28 august va avea loc Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, pe data de 29 august se desfasoara Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, iar in perioada 30 august – 2 septembrie are loc Evaluarea competentelor digitale. In perioada 2 – 3 septembrie se va desfasura Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, urmand ca, pe 3 septembrie, pana in ora 12.00, sa fie afisate rezultatele probelor scrise, eventualele contestatii putand fi depuse in aceeasi zi, intre orele 12.00 – 16.00. Contestatiile vor fi rezolvate in perioada 3 – 6 septembrie, urmand ca rezultatele finale sa fie afisate pe data de 7 septembrie.

La nivelul judetului Vaslui, sunt asteptati sa sustina Bacalaureatul un numar de 935 de absolventi de liceu, dintre cei care au picat sau nu au sustinut acest examen intr-una din sesiunile anterioare ori au reusit sa promoveze examenele de corigenta din acest an, desfasurate la sfarsitul lunii iulie.

Anul trecut, in sesiunea de toamna a Bacalaureeatului, promovabilitatea la nivelul judetului Vaslui a fost de doar 31,76% din totalul celor 699 de candidati care s-au prezentat la examen, alti 177 de candidati inscrisi initial preferand sa nu se prezinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.