Asfaltarea drumurilor din Bacani Deal si Baltatenii Noi, finantata prin CNI

Nu mai putin de 3 kilometri de drumuri din Bacani Deal si Baltatenii Noi, comuna Bacani, vor fi asfaltati cu bani de la bugetul de stat. Investitia, care se ridica la circa 5 milioane de lei si care va fi finantata prin Compania Nationala de Investitii (CNI), vizeaza reabilitarea infrastructurii rutiere afectate de viituri.

La finele saptamanii trecute, primarul Vasile Stoica, aflat la primul mandat in fruntea comunei Bacani, a anuntat prin intermediul paginii sale de socializare ca inca unul dintre proiectele initiate de el si echipa sa urmeaza sa primeasca finantare. Este vorba despre obiectivul de investitii Reabilitarea infrastructurii rutiere afectate de viituri in comuna Bacani, pentru care a solicitat Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice inca de la mijlocul lui ianuarie 2018 includerea in Programul National de Constructii de Interes Public sau Social, Subprogramul Lucrari in prima urgenta, derulat prin intermediul CNI. Potrivit edilului, proiectul a fost aprobat pentru finantare si urmeaza ca, in urmatoarele doua saptamani, sa fie semnat contractul de finantare.

Dupa o activitate intensa pentru obtinerea tuturor avizelor si pentru realizarea studiului de fezabilitate, astazi (1 august, n.r.), Primaria Bacani, prin reprezentantul sau legal, primar Stoica Vasile, a trecut cu bine la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice de faza prezentarii in cadrul Comisiei Tehnico Economice a proiectului Reabilitarea infrastructurii rutiere din comuna Bacani. Proiectul a fost aprobat astazi (1 august, n.r.) fara observatii si urmeaza ca, in urmatoarele doua saptamani sa fie semnat un contract de finantare cu CNI. Valoarea totala a investitiei se ridica la peste 1.000.000 de euro, adica 5.000.000 de lei, din care mai mult de 160.000 de lei este partea de cofinantare de la bugetul local. Prin asfaltarea acestor drumuri din Bacani Deal si Baltatenii Noi, s-a avut in vedere scoaterea din izolare a acestor localitati si imbunatatirea conditiilor de circulatie a cetatenilor in fiecare perioada din an, indiferent de anotimp sau de conditiile meteo, a postat primarul Stoica pe contul sau de socializare pe data de 1 august.

In urma lucrarilor care vor fi executate, dupa semnarea contractului de finantare, dupa efectuarea proiectarii si a licitatiei de executie a lucrarilor, vor fi asfaltati peste trei kilometri de drum in aceste doua sate. Odata realizata asfaltarea, in aceste localitati vor avea acces mai usor atat cetatenii cu mijloacele de transport proprii, cat si masinile de Pompieri sau Salvare. In speranta ca, de aici incolo, nu vom avea greutati in derularea acestui proiect, doresc sa multumesc din suflet tuturor cetatenilor pentru rabdare si intelegere, chiar daca intre noi sunt si carcotasi care au facut publice anumite informatii false… cum ca eu nu as dori sa mai fac nimic pentru aceste localitati. Eu am avut rabdare, am muncit cu personalul din subordinea mea si iata ca Dumnezeu a fost cu noi, ajutandu-ne la aprobarea acestui proiect, a mai scris primarul comunei Bacani.

Trebuie spus ca, la jumatatea lunii iunie, Stoica facea public faptul ca, dupa aproape cinci ani de la initierea proiectului ce vizeaza asfaltarea DJ 245C, adica portiunea ce strabate comuna Bacani si leaga satele Bacani, Bacani Deal si Baltateni, au fost demarate efectiv lucrarile. Acesta spunea ca respectiva investitie era extrem de asteptata de toata lumea, intrucat cetatenii s-au saturat de norii de praf, de balti si de noroaie cand ploua, si ca spera ca lucrarile se se desfasoare conform graficului stabilit de constructor.

2 COMENTARII

  1. Alo PSD , vrem asfaltarea drumurilor judetene DJ 242 B (comuna Malusteni) si DJ 242 C – 242 G (comuna Vinderei) scurteaza mult distanta spre Barlad dar vrem sa mergem la Manastirea Bujoreni si Manastirea Grajdeni , sunt drumuri cu pietris ca pe timpul Dacilor . Cei din judetul Galati au asfaltat . Judetul Vaslui a votat tot timpul cu PSD .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.