ALDE Vaslui, start lansat pentru alegerile prezidentiale

0
623

• Final de saptamana bogat in activitati pentru Filiala ALDE Vaslui, ai carei membri au luat deja startul in ceea ce priveste pregatirile din perioada premergatoare alegerilor prezidentiale din acest an.

Reuniti in cadrul sedintei Delegatiei Permanente a ALDE Vaslui, acestia au analizat, impreuna cu presedintele Daniel Olteanu, rezultatele pe care organizatia judeteana le-a obtinut in mai, la alegerile europarlamentare, unde filiala din Vaslui a intrat in topul primelor cinci la nivel national. In cadrul discutiilor, la care au participat primari, consilieri si presedinti de organizatii locale, s-au convenit directii de lucru pentru urmatoarele luni si au fost propuse solutii pentru a maximiza eforturile reprezentantilor ALDE din fiecare comunitate de la nivelul judetului.

«Am avut discutii constructive la sedinta Delegatiei Permanente a ALDE Vaslui, unde am facut o analiza in amanunt a rezultatelor de la scrutinul din 26 mai. Chiar daca am depasit scorul national si am ocupat locul 5 in ierarhia filialelor, scorul pe care l-am obtinut la alegerile europarlamentare din acest an putea fi unul mai bun. Am tinut neaparat sa ma intalnesc cu presedintii de organizatii locale si sa facem impreuna o radiografie cat mai clara pentru fiecare comunitate, sa intelegem ce anume nu a functionat din solutiile pe care le-am convenit la inceputul anului. Avem in fata o noua provocare – pe langa cea de zi cu zi, de a ne face datoria acolo unde suntem – alegerile prezidentiale din luna noiembrie, si cred ca e important sa ne gasim motivatia de a merge mai departe, catre acel scor care inseamna atingerea unui alt obiectiv asumat in 2018: sa devenim a doua forta politica din judet, sa fim cat mai numerosi la masa celor care decid pentru vasluieni», a spus presedintele ALDE Vaslui, deputatul Daniel Olteanu.

ALDE se consolideaza ca optiune politica

Acesta a mentionat ca, in unele comune din judet, ALDE nu doar ca „s-a remarcat ca o optiune de viitor, ba chiar si-a consolidat pozitia in ierarhia locala”. In aceste conditii, deputatul Olteanu este increzator ca exemplele pozitive ale primarilor si presedintilor de organizatii locale care au tratat momentul 26 mai cu toata seriozitatea si responsabilitatea vor reprezenta un impuls pentru ceilalti membri la scrutinele din noiembrie, pentru alegerea sefului statului.

«Cred ca alegerile prezidentiale din acest an reprezinta cel mai bun prilej pentru noi, sa dovedim ca avem forta sa construim in cat mai multe comunitati din judet si ca meritam un loc care sa ne permita sa punem in aplicare proiectele pe care le propunem. Stiu ca nu putem vorbi de o reteta a succesului universal valabila si ca fiecare comunitate are specificul si particularitatile ei, insa le reamintesc colegilor ca impreuna putem gasi cele mai bune solutii. Cu o conditie: sa fie de buna-credinta, sa-si doreasca un rezultat excelent si sa munceasca pentru el. Vreau sa le multumesc inca o data tuturor celor care cred in ideea de echipa si care sunt pregatiti sa ma insoteasca si mai departe, la drum lung!», a mai spus Daniel Olteanu.

Ministrul secretar de stat Cezar Caleap, desemnat presedinte interimar al Organizatiei Municipale ALDE Barlad

In cadrul sedintei Delegatiei Permanente a ALDE Vaslui au fost luate si o serie de decizii care privesc o mai buna organizare la nivel teritorial si local. Una dintre aceste decizii l-a vizat pe Cezar Caleap, secretarul de stat ALDE de la Ministerul Fondurilor Europene. Caleap a fost desemnat presedinte interimar al Organizatiei Municipale ALDE Barlad, postura din care va coordona activitatea liberal-democratilor barladeni.

«Colegul meu Cezar Caleap a primit votul de incredere al delegatilor din judet pentru a prelua fraiele Organizatiei Municipale ALDE Barlad. Il veti intalni din ce in ce mai des in teren, in urmatoarea perioada, si veti putea cunoaste indeaproape proiectele pe care le pregatim pentru oras si judet. Am convingerea ca isi va folosi toata energia pentru a construi o echipa puternica in Barlad si il asigur de tot sprijinul meu pentru ca rezultatele pe care le va avea sa fie unele exemplare!», a declarat presedintele ALDE Vaslui, deputatul Daniel Olteanu.

Alocari corecte, responsabile, la rectificarea bugetara

Presedintele ALDE Vaslui a avut si un comentariu referitor la proiectul primei rectificari bugetare, care a fost discutat in sedinta de Guvern si cu care ALDE nu este de acord.

«Atat eu, cat si colegii mei din ALDE, am solicitat alocarea de resurse financiare pentru continuarea investitiilor in derulare. Cel putin in cazul meu, sunt de notorietate interpelarile punctuale pe care le-am facut, de-a lungul timpului, pentru alocarea de fonduri catre obiective subfinantate din Moldova. Acum e vorba, in primul rand, despre proiectele mari de infrastructura (autostrazi si cai ferate), dar si de investitiile la nivel local. Nu suntem si nu putem fi vreodata de acord cu taierea alocarilor bugetare de la ministere vitale, cum sunt Transporturile, Sanatatea, Educatia! Pe de alta parte, e nevoie – si am atras atentia nu o data! – sa se asigure resurse pentru cofinantarea proiectelor cu fonduri europene. Partenerii nostri de Coalitie cunosc foarte bine punctul de vedere ALDE pe aceasta tema, sper ca urmatoarele runde de discutii sa se finalizeze cu un proiect de rectificare in acord cu solicitarile pe care le-am facut. Aceleasi asteptari pozitive le au si primarii nostri in ceea ce priveste rectificarea bugetara la nivel de judet.», a sustinut Daniel Olteanu, care a adaugat ca, in caz contrar, riscurile sunt doua: depasirea deficitului bugetar estimat si cresterea sub potential a nivelului de trai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.