ALDE pune umarul la proiectul de reabilitare a sistemului de apa si canal

Deputatul Daniel Olteanu, presedintele ALDE Vaslui, si Cezar Caleap (ALDE), secretar de stat in cadrul Ministerului Fondurilor Europene, au discutat cu reprezentantii conducerii judetene si mai multi consultanti despre stadiul proiectului care vizeaza reabilitarea sistemului de apa si canal in municipiile si orasele din judetul Vaslui.

Reabilitarea sistemului de apa si canal in municipiile si orasele din judetul Vaslui, unde retelele au o vechime de aproape 50 ani, este un proiect de importanta uriasa pentru vasluieni, care inseamna, in egala masura, conditii mai bune de viata si protejare a sanatatii pentru toti locuitorii din mediul urban. Am discutat, alaturi de colegul meu Cezar Caleap, secretar de stat (ALDE) in cadrul Ministerului Fondurilor Europene, cu reprezentantii conducerii judetene si cu mai multi consultanti, despre stadiul acestui proiect, care vizeaza modernizarea statiilor de tratare si epurare, precum si inlocuirea retelei de apa si canal in Vaslui, Barlad, Husi si Negresti, a aratat deputatul Daniel Olteanu.

Parlamentarul ALDE a reamintit dimensiunea proiectului si a subliniat, in acest context, ca este extrem de important ca lucrarile sa fie realizate temeinic si sa raspunda cerintelor europene. Vorbim despre un proiect in valoare de 355,9 milioane lei, din care cofinantarea Uniunii Europene este de 287 milioane lei, si care ar fi trebuit sa se realizeze in vechiul exercitiu bugetar 2007 – 2014. Lucrarile de reabilitare au inceput in luna februarie a acestui an, la nivelul municipiului Vaslui, si vor continua in celelalte localitati, incluzand si suburbiile, pana la finalul lui 2023. Proiectele se refera la cateva sute de kilometri de retele de apa si canal, iar eu sper ca toate lucrarile sa fie realizate temeinic, conform cerintelor europene, a subliniat Daniel Olteanu, care a tinut sa dea si o veste buna locuitorilor judetului Vaslui.

Stiu ca intotdeauna e loc de mai bine, insa cred ca e #ovestebuna faptul ca, in prezent, judetul Vaslui a urcat pe harta Ministerului Fondurilor Europene in ceea ce priveste numarul contractelor de finantare semnate. E vorba, mai exact, despre 51 de astfel de contracte, valoarea lor fiind de peste 1 miliard lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.