300 de tineri vasluieni, asteptati la Tabara de vara ATOV

Tinerii cu varsta intre 14 si 35 de ani sunt asteptati in fiecare zi de marti, la sfarsitul acestei luni si inceputul lunii septembrie, pentru a petrece o zi in natura, intr-un peisaj mirific, departe de grijile cotidiene. Proiectul a fost initiat de Asociatia Tinerilor Ortodocsi din Vaslui si este deja la a doua editie, organizatorii fiind incurajati sa continue astfel de activitati de raspunsul primit din partea tinerilor.

Asociatia Tinerilor Ortodocsi Vaslui a lansat proiectul Tabara de Vara – Tinerii in bucuria comuniunii, proiect cofinantat de Consiliul Judetean Vaslui prin Programul pentru finantarea nerambursabila a activitatilor nonprofit de interes general pe anul 2019, domeniul culte, a carui lansare a avut loc joi, 1 august, la sediul Protoeriei Vaslui. In cadrul acestui proiect, 300 de tineri vasluieni cu varsta intre 14 si 35 de ani vor avea ocazia sa petreaca cate o zi in aer liber, intr-un cadru mirific, in apropierea localitatii Tanacu.

Este cea de-a doua editie a unei actiuni frumoase si cu multiple realizari, organizata cu binecuvantarea PS Ignatie, Episcop al Husilor. Tabara de Vara organizata de ATOV are ca scop intalnirea si relationarea tinerilor din diverse parohii cu reprezentantii Bisericii. Pe parcursul zilelor respective, tinerii vor desfasura activitati sportive si vor putea participa la ateliere de joaca, cum le spunem noi, dar si la mici conferinte la care vom avea invitati speciali, tema aleasa in acest an fiind Satul romanesc, valorile culturale si traditionale, personalitati judetene. Experienta de anul trecut ne-a aratat ca tinerii ATOV sunt deschisi, energici si dornici sa atraga la astfel de activitati benefice pentru spiritul lor tanar si alti colegi ai lor, lucruri care ne bucura, la fel cum ne bucura si camaradenia care se naste intre ei, a explicat parintele protopop Adrian Chirvasa la lansarea oficiala a proiectului Tabara de Vara – Tinerii in bucuria comuniunii.

Este un proiect drag tinerilor, care propune o altfel de abordare, incercand sa ducem tinerii in natura, acolo unde unii isi deschid mai bine sufletul si, impreuna, putem aborda subiecte mai delicate din viata lor, incercand totodata sa gasim si solutii la acestea. Acesta este dealtfel si principalul obiectiv al acestui proiect: petrecerea de catre tineri de timp in natura, cu activitati distractive si educative, cu rol in dezvoltarea potentialului lor inclusiv pe latura crestina, si dezvoltarea capacitatii de lucru in echipa, capacitate care, de multe ori, lipseste tinerilor care, in ultimul timp, devin tot mai izolati, a explicat managerul proeictului, pr. Marian Tanasa.

Ne aflam in fata unui concept in care biserica, cu ajtorul autoritatilor judetene, doreste sa sprijine apropierea tinerilor de valorile traditionale, oferind astfel o educatie nonformala care completeaza ceea ce invata la scoala acesti tineri. Astfel de activitati, precum cea promovata de ATOV, sunt binevenite si reprezinta o investitie in formarea si dezvoltarea personalitatii acestor tineri, a declarat Valeriu Caragata, reprezentantul CJ Vaslui, cofinantatorul proiectului.

Practic, serii de cate 100 de tineri vor petrece cate o zi in aceasta tabara de vara din Poiana Tanacu, departe de tumultul orasului, intr-o zona unde nu este nici macar semnal la telefonul mobil, tinerii putand astfel sa se elibereze de grijile cotidiene si sa se concentreze doar asupra activitatilor de recreere pregatite de organizatori. Taberele vor avea loc in zilele de 20 si 27 august, 3 septembrie, transportul si masa fiind gratuite, iar doritorii se pot inscrie la sediul Asociatiei, situata in cladirea Protoeriei Vaslui, pana pe data de 15 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.