Zestrea municipiului Vaslui se imbogateste cu doua noi imobile

0
493

• Consilierii municipali vasluieni au aprobat in unanimitate solicitarea catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale de transmitere din domeniul public al statului si administrarea Directiei pentru Agricultura Judeteana Vaslui, in domeniul public al municipiului Vaslui, a doua imobile, ambele nefolosite de multi ani si care, din aceasta cauza, sunt intr-o stare de degradare accentuata. Este vorba de fosta Casa a Agronomului, din apropierea Cimitirului Eternitatea, si de fostul sediu al Oficiului pentru Consultanta Agricola, o cladire aflata la intersectia drumurilor nationale catre Bacau si Negresti. MADR si-a exprimat disponibilitatea de a ceda cele doua imobile, cu conditia ca, dupa reabilitare, sa fie folosite tot in interes public.

Ceea ce nu a reusit Consiliul Judetean Vaslui, care a transmis, de-a lungul anilor mai multe solicitari in vederea preluarii a doua cladiri pe care, candva, le-a avut temporar in administrare, Casa Agronomului si fostul sediu al Oficiului pentru Consultanta Agricola, a reusit primarul Vasile Paval, care i-a convins pe mai marii MADR sa cedeze municipiului Vaslui cele doua imobile. Prima solicitare a Primariei municipiului Vaslui a fost facuta in septembrie 2017, catre MADR, urmata de o a doua solicitare, in iunie 2018, facuta direct primului ministru Viorica Dancila. La doar cateva zile dupa a doua solicitare, MADR si-a anuntat acordul de principiu vizand predarea celor doua imobile, domeniului public al municipiului Vaslui, sub conditia mentinerii uzului si a interesului public a acestora. A urmat apoi o intreaga corespondenta purtata intre municipalitate si MADR, corespondenta concretizata de curand, prin o ultima cerere venita din partea MADR, respectiv de transmitere a unei solicitarii oficiale, intarita printr-o Hotarare de Consiliu Local, act care a fost aprobat in unanimitate la ultima sedinta a CL Vaslui, cea din 27 iunie.

Trebuie spus ca ambele cladiri sunt intr-o stare avansata de degradare, desi, cel putin la Casa Agronomului a mai fost o tentativa de reabilitare, care insa, pentru ca nu a fost finalizata, a dus, prin lasarea peretilor decopertati si fara acoperis, la o distrugere mai accentuata. Chiar si asa, fie si numai pentru terenurile situate in zone foarte bune, merita preluate si chiar reabilitate. „Deocamdata, nu stim exact ce vom face acolo, si nici nu doresc sa ne facem planuri, sa patim apoi cum s-a intamplat in cazul preluarii esuate a celor doua cinematografe. Cert este ca avem la ce folosi cele doua cladiri si le vom da o destinatie cat mai utila, fie prin a muta acolo unele directii ale primariei, cum ar fi Directia sociala ori Politia locala, care acum sta intr-un sediu inchiriat, fie poate, in cazul Casei Agronomului, vom face un edificiu social sau cultural… Mai intai, sa le avem in patrimoniul nostru, sa vedem cat ne costa reabilitarea cladirilor, pentru a le face din nou functionale, sa alocam sau sa accesam resursele financiare necesare si apoi, impreuna cu consilierii municipali, le vom hotari destinatia”, a dclarat ing. Vasile Paval, primarul municipiului Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.