Un rugbist barladean, la Universiada Mondiala de vara din Napoli

0
1318

Intre 4-9 iulie, cu sprijinul Federatiei Romane de Rugby si Federatiei Sportului Scolar si Universitar, echipa de rugby Romania 7’s va evolua la cea de-a 30-a editie a Universiadei Mondiale de vara, ce are loc in orasul Napoli, din Italia. Competitia reuneste 18 sporturi, printre care si rugby 7’s, in cadrul acestei discipline urmand sa participe opt echipe: Romania, Argentina, Rusia, Africa de Sud, Franta, Japonia, Italia si Canada.

Pentru aceasta editie a Universiadei Mondiale de vara, echipa Romaniei care s-a deplasat inca de ieri dimineata in Italia este formata din 12 jucatori, legitimati la echipe din SuperLiga si Divizia Nationala de Seniori, toti studenti. Printre acestia se numara si barladeanul Ionut Balaban (23 ani), care activeaza ca jucator pe centru la CSM Stiinta Baia Mare, campioana SuperLigii din acest an, respectiv la Centrul National Olimpic de Pregatire pentru Tineret. Totodata, sportivul este student la Universitatea Ecologica Bucuresti. Acesta si-a inceput cariera rugbistica la Clubul Sportiv Scolar Barlad, iar ulterior a facut pasul la echipa de seniori a orasului, adica Rugby Club Barlad.

Ceilalti 11 rugbisti joaca la echipe precum CSA Steaua, SCM Gloria Buzau, CS Dinamo, CS Navodari, CS Tomitanii si CS Stiinta Petrosani. Meciurile din grupe vor avea loc vineri, 5 iulie, si sambata, 6 iulie, finalele fiind programate duminica, 7 iulie. Romania face parte din grupa A, cu Argentina, Rusia si Africa de Sud, iar in grupa B fac parte echipele Frantei, Japoniei, Italiei si Canadei.

In grupa, Romania va juca doua meciuri pe 5 iulie (Romania – Rusia, la ora 11.44, si Romania – Africa de Sud, la ora 19.42), si un meci pe 6 iulie (Romania – Argentina, la ora 17.22).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.