Trei rugbisti barladeni, in vizor pentru Grand Prix Series, etapa a II-a

0
601

• Trei din cei 14 rugbisti inclusi in nationala de rugby 7 a Romaniei ce va evolua in acest sezon in etapa a doua a Grand Prix Series, esalonul de elita al rugby 7’s continental, provin din Barlad.

Ultimul cantonament organizat de Federatia Romana de Rugby (FRR) in acest sezon inainte de cea de-a doua etapa a Grand Prix Series (primul esalon valoric european al rugby 7’s) se desfasoara la Bucuresti, intre 8-18 iulie. In total, au fost convocati 14 jucatori inclusi in echipa Romania 7’, care activeaza la cluburi din SuperLiga si Divizia Nationala de Seniori. Dintre acestia, trei provin din Barlad.

Este vorba despre Alexandru Tigla, care in prezent activeaza la CSM Stiinta Baia Mare (campioana Romaniei), Cosmin Iliuta, legitimat la CSM Bucuresti (medaliata cu bronz a SuperLigii), si Daniel Vladut Zaharia, legitimat la Timisoara Saracens. Toti si-au inceput cariera rugbistica la Clubul Sportiv Scolar Barlad, iar ulterior au facut pasul la echipa de seniori a orasului, adica Rugby Club Barlad.

Ceilalti 11sportivi provin de la cluburi precum Timisoara Saracens, CSM Bucuresti, CS Tomitanii Constanta, CSM Stiinta Baia Mare, CS Stiinta Petrosani, CSS 2 Baia Mare si CS Dinamo. Echipa se va pregati in capitala pana pe 18 iulie, dupa care va pleca spre Lodz, Polonia, unde, intre 20-22 iulie, va avea loc cea de-a doua etapa a Grand Prix Series.

In cadrul competitiei, Romania se afla in Grupa A, cu Franta, Spania si Portugalia. Pe 20 iulie, in prima zi a competitiei, Romania va intalni Franta, apoi Spania si, in ultima partida a grupei, Portugalia. Din Grupa B fac parte Irlanda, Tara Galilor, Italia si Polonia, iar din Grupa C – Anglia, Germania, Rusia si Georgia.

De mentionat ca, in prima etapa a Grand Prix Series, desfasurata intre 22-23 iunie, la Moscova, Rusia, Romania s-a clasat pe locul 12, adica pe ultimul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.