Primaria Barlad chiar vrea sa construiasca un nou spital!

0
3420

• La patru luni de cand consilierii barladeni au aprobat indicatorii tehnico-economici si executia unui nou corp al Spitalului de Urgenta „Elena Beldiman” Barlad, municipalitatea a mai facut un pas. A initiat in SEAP consultarea pietei in vederea achizitionarii de servicii de consultanta de la constructori cu experienta in construirea / reabilitarea / modernizarea de spitale cel putin la fel de complexe ca spitalul barladean, urmand ca, ulterior, sa fie lansata licitatia pentru proiectarea si executia noului pavilion.

Pe data de 2 iulie, Primaria Barlad a publicat pe SICAP, noul portal pentru licitatiile online, un anunt de consultare a pietii ce are ca obiect achizitionarea de „servicii de consultanta in vederea fundamentarii si initierii construirii unui spital nou in municipiul Barlad”. Concret, se cauta operatori economici (constructori) care au experienta in domeniul construirii / reabilitarii / modernizarii unor unitati spitalicesti (avand un nivel de complexitate cel putin similar cu al Spitalului Municipal de Urgenta „Elena Beldiman” Barlad) pentru demararea activitatilor de construire a unui nou spital. Firmele interesate pot transmite propunerile pana cel tarziu pe 12 iulie, ora 00.00, data limita pentru consultarea pietii fiind 19 iulie, ora 00.00.

„Ca urmare a deficientelor majore identificate la corpurile de cladire ce adapostesc sectiile Spitalului Municipal de Urgenta «Elena Beldiman» Barlad, in concordanta cu strategia de dezvoltare a orasului in domeniul sanatatii, se doreste construirea unui spital nou, care sa preia functiunile celui vechi cu o capacitate de 764 de paturi pentru spitalizarea continua si 47 de paturi pentru spitalizarea de zi, in toate specialitatile medico-chirurgicale, adulti si copii. In vederea demararii activitatilor ce se impun, tinand cont de specificul si complexitatea acestei investitii, municipiul barlad intentioneaza sa achizitioneze servicii de consultanta de la operatori economici cu experienta in domeniul construirii / reabilitarii / modernizarii unor unitati spitalicesti (avand un nivel de complexitate cel putin similar cu al Spitalului Municipal de Urgenta „Elena Beldiman” Barlad) pentru: – analiza situatiei existente si fundamentarea necesitatii (intocmirea unei note conceptuale si a unei teme de proiectare) pentru obiectivul de investitii; – intocmirea unui caiet de sarcini pentru intocmirea unui studiu de prefezabilitate sau fezabilitate; – asistenta tehnica la receptia respectivei documentatii (SF sau SPF); – asistenta in vederea identificarii posibilelor surse de finantare”, se arata in descrierea anuntului de consultare a pietii.

Tot in respectivul anunt se precizeaza ca, prin demararea acestui studiu de piata, se urmareste obtinerea unei valori estimate pentru serviciile descrise mai sus in vederea asigurarii finantarii acestora de la bugetul local, precum si sugestii in vederea intocmirii unui caiet de sarcini pentru aceste servicii.

Trebuie spus ca, in februarie, consilierii locali au aprobat documentatia si indicatorii tehnico-economici (faza SF), precum si executia obiectivului de investitii „Construire corp nou la Spitalul Municipal de Urgenta «Elena Beldiman» Barlad”. Este vorba despre un pavilion nou, in care urmeaza sa fie mutate sectiile Boli Infectioase, Pneumologie I si II si Psihiatrie, si care va fi construit pe terenul aflat intre Pavilionul Administrativ si Biserica „Sfanta Ecaterina”.

In ceea ce priveste indicatorii tehnico-economici aprobati inca din noiembrie 2018, potrivit devizului general al proiectului (faza SF) intocmit de SC Techmedia Electronics SRL, investitia va costa 65.102.240 lei cu TVA, din care 44.632.565 lei cu TVA reprezinta constructii si montaj. In suma totala sunt incluse si cheltuieli cu asigurarea utilitatilor si de proiectare, studii de teren, pentru obtinerea avizelor si acordurilor, de consultanta si asistenta tehnica, etc. Finantarea va fi asigurata exclusiv de la bugetul local, iar durata de implementare a proiectului a fost modificata la 36 luni (in noiembrie s-a votat 24 luni), in functie de posibilitatile de finantare.

Noua cladire va avea subsol, parter si patru etaje, ce vor totaliza o suprafata construita de 2.095 metri patrati si o suprafata desfasurata totala de 12.570 metri patrati. Deasupra ultimului etaj se va amenaja un heliport, iar la subsol este prevazut un adapost antiaerian. Pe langa scarile de acces ce se vor construi, cladirea va avea si 12 ascensoare cu capacitatea de 100 kilograme si patru cu capacitatea minima de 1.000 kilograme pentru transportul pacientilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.