Presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a fost validat de forurile de conducere ale partidului drept candidat la alegerile prezidentiale

0
2363

„Am avut o lunga discutie cu colegii mei, o lunga dezbatere, `n care le-am prezentat cateva dintre consideratiile care au stat la baza deciziei de a ma `nscrie `n aceasta cursa electorala. Le multumesc foarte mult colegilor pentru `ncrederea pe care mi-au acordat-o. Acest lucru implica din partea mea o uriasa responsabilitate fata de ei, dar si fata de cei care `si pun sperante `n candidatura mea, ma refer la cei care nu sunt membri ALDE, ci care sunt simpatizanti si care cred ca o astfel de candidatura este o solutie buna pentru viitorul României”, a spus presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu.

Presedintele ALDE a explicat ca se `nscrie `n competitie ca sa castige aceste alegeri, si a vorbit despre câteva dintre motivele pentru care presedintele Klaus iohannis nu mai merita un alt mandat.

„Având `n vedere modul `n care actualul presedinte a reprezentat România `n cei cinci ani aproape de mandat, nu cred ca merita sa i se mai acorde un al doilea mandat. `n perioada mandatului pe care l-a avut, presedintele actual, din pacate, de la `nceput si-a abandonat rolul de mediator si a devenit un fel de activist politic `n vesta rosie la manifestatiile de strada, a `nchis ochii sau chiar a `ncurajat abuzurile din justitie si abuzurile procurorilor, nu a fost capabil sa reprezinte România, sa ii promoveze interesele `n cadrul Consiliului European. Practic, nu a facut mai nimic decât vizite externe costisitoare, cu o suita numeroasa, care presupune cheltuieli, din punctul de vedere nejustificate, atât timp cat acestei vizite nu aduc niste rezultate. Nu am avut un presedinte care sa spunem ca s-a distins macar prin actiunile de politica externa. In afara de faptul ca si-a aruncat cu dispret paltonul pe capota masinii, nu am observat alte gesturi remarcabile care sa marcheze mandatul presedintelui actual, Deci, eu cred ca noi ar fi trebuit sa facem, si noi vom face, tot ceea ce este necesar ca pe 25 noiembrie domnul Iohannis sa nu mai ramana la Cotroceni”, a spus Calin Popescu Tariceanu.

Calin Popescu Tariceanu s-a declarat dezamagit de decizia PSD de a-si alege un candidat fara a lua `n calcul sondajele de opinie care aratau clar care este cel mai bun candidat.

„Trebuie sa va spun ca aceste rezultate, pe care le avem si noi, si cei de la PSD, indica cateva lucruri foarte clare. In primul rând, dintre alegatorii nostri, peste 59% considera ca este utila o candidatura comuna; peste 80% din alegatorii PSD si ALDE considera ca aceasta candidatura comuna ar trebui sa fie legata de persoana mea. De ce? Dintr-un motiv simplu, pentru ca oamenii isi fac un calcul pragmatic: trebuie sa avem o candidatura care sa intruneasca cele mai mari sanse de succes la viitoarea batalie pentru alegerile prezidentiale. Din pacate, insa, la discutiile pe care le-am avut cu cei din PSD si cu doamna Dancila `n calitate de presedinte al PSD-ului am primit acelasi raspuns la aceste argumente, si anume ca PSD este un partid prea mare ca sa nu aiba propriul candidat. Fara indoiala, PSD este un partid mai mare ca ALDE, dar a nu avea propriul candidat nu cred ca `nseamna ca partidul este mai mic. Cred insa ca `n acest moment `n PSD bantuie un aer defetist sau un sentiment defetist, si anume isi propun mult prea putin. Maximum pe care par sa si-l propuna este sa aiba un candidat care sa ajunga `n turul doi, dar nu-si pun problema de a castiga alegerile prezidentiale”, a mai spus Calin Popescu Tariceanu.

Presedintele ALDE se bucura de intreaga sustinere a Filialei ALDE Vaslui.

„Sunt `ncrezator ca decizia presedintelui ALDE Calin Popescu – Tariceanu de a candida la alegerile prezidentiale din acest an este una de bun augur, cu atat mai mult in contextul politic actual. Romanii au nevoie de un presedinte puternic, responsabil si echilibrat, care sa ii reprezinte, `n egala masura, pe toti, si care sa-si asume un proiect de tara si sa lucreze la materializarea lui. Un presedinte pentru toti romanii, nu impotriva unora sau altora. Noi, ALDE, avem acest candidat, iar eu sper ca, in ceasul al doisprezecelea, partenerii nostri de Coalitie sa `nteleaga ca, ii batalia pentru prezidentiale, nu e loc de orgolii si de calcule marunte, si sa dea dovada de maturitate politica. Ori, a refuza lupta si a te multumi sa ramai in turul intai, asa cum arata cele mai multe cercetari sociologice despre candidatul partenerilor de Coalitie, nu este in niciun caz un exemplu de maturitate politica. Cred ca ne aflam intr-un moment in care ratiunea si planurile pe termen lung ar trebui sa primeze, si nu deciziile emotionale. Avem nevoie de un LIDER la Cotroceni, care sa propuna si sa gireze proiecte viabile si investitii durabile, ale caror rezultate sa fie unele vizibile `n ceea ce priveste cresterea economica, a nivelului de trai si a veniturilor pentru toti romanii, `n raport cu munca acestora, cu nivelul de pregatire si specializare. E vorba, asadar, nu doar de viitorul politic al României, ci si de perspectiva pe care vrem sa o dam tarii noastre, de drumul pe care vrem sa mergem in urmatorii 5 ani. Presedintele ALDE, singurul care reprezinta aceasta perspectiva in prezent, asa cum confirma sondajele de opinie, are `ntreaga mea sustinere si a colegilor mei din Filiala ALDE Vaslui”, a declarat presedintele ALDE Vaslui, deputatul Daniel Olteanu.

spectiv? în prezent, a?a cum confirm? sondajele de opinie, are întreaga mea sus?inere ?i a colegilor mei din Filiala ALDE Vaslui. “, a declarat pre?edintele ALDE Vaslui, deputatul Daniel Olteanu.

                              Departamentul de comunicare al ALDE Vaslui                                                  25 iulie 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.