Peste 220 de copii, in tabara „Copilarie si credinta” de la Falciu

0
677

Pe parcursul saptamanii trecute, peste 220 de copii din parohiile Falciu I, Falciu II, Ranzesti, Copaceana, Bozia, Bogdanesti si Odaia Bogdana au luat parte la a doua editie a Taberei „Copilarie si credinta”, organizata de Episcopia Husilor.

Intre 1-5 iulie, in comuna Falciu, Protopopiatul Husi, a avut loc, cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Ignatie, Episcopul Husilor, a doua editie a Taberei „Copilarie si credinta”, dedicata celor peste 220 de copii din parohiile Falciu I, Falciu II, Ranzesti, Copaceana, Bozia, Bogdanesti si Odaia Bogdana. Tabara a fost organizata de Episcopia Husilor, in parteneriat cu Asociatia JoyCamps Romania, Primaria Falciu si parohiile din comuna Falciu.

Astfel, timp de cinci zile, copiii au avut parte de o adevarata mini-vacanta, in cadrul careia au participat la atelierele de tir cu arcul, orientare in natura, teatru, bune maniere, muzica, dans, comunicare, spiritualitate, etc. Fiecare zi a inceput si s-a incheiat cu rugaciune, iar vineri, 5 iulie, la Sfanta Liturghie, toti s-au impartasit cu Sfintele Taine. Prin activitatile, jocurile si momentele petrecute cu animatorii voluntari ai Asociatiei JoyCamps Romania, coordonati de Marian Rugina, participantii au putut descoperi valorile credintei ortodoxe, frumusetea comuniunii si importanta educatiei.

Iar joi seara, la focul de tabara, copiii si tinerii participanti l-au avut ca oaspete pe Parintele Episcop Ignatie, care s-a alaturat celor din tabara, oferindu-le daruri si stand de vorba cu fiecare grupa in parte. Tot pentru copii a fost pregatit si un tort urias.

„Tabara de la Falciu se doreste a deveni o traditie frumoasa, o saptamana de cateheza dinamica, practica si obiectiva, unde toti tinerii se formeaza in duhul Evangheliei Domnului Hristos. Activitatile practice, distractia si spiritul ludic vin sa intareasca acest lucru si sa il faca roditor si cu efecte durabile in misiunea pastorala a preotilor de aici”, a declarat Marian Rugina, coordonatorul taberei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.