Peste 200 de copii, in tabara Copilarie si credinta de la Husi

In aceasta saptamana, peste 220 de copii din Husi si comunele invecinate participa la Tabara Copilarie si credinta, organizata de Episcopia Husilor. De la inceputul lunii, alte cateva sute de copii din parohiile Falciu I, Falciu II, Ranzesti, Copaceana, Bozia, Bogdanesti, Odaia Bogdana si Bogdanita s-au distrat in tabere similare la Falciu si Bogdanita.

Ieri, 29 iulie, a debutat, la Husi, Tabara Copilarie si credinta pentru circa 200 de copii din Husi si imprejurimi. Tabara este organizata cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Ignatie, Episcopul Husilor, de Episcopia Husilor, in parteneriat cu Asociatia Filantropia Ortodoxa Husi si Asociatia JoyCamps Romania. Astfel, intre 29-31 iulie, copiii se bucura deo mini-vacanta in adevaratul sens al cuvantului, participand la atelierele de tir cu arcul, orientare in natura, teatru, bune maniere, muzica, dans, comunicare, spiritualitate, etc. De asemenea, fiecare zi incepe si seincheie cu rugaciune, asa cum ieri, in mijlocul copiilor, la Catedrala Episcopala din Husi, s-a aflat Parintele Episcop Ignatie.

Trebuie spus ca, intre 1-5 iulie, Tabara Copilarie si credinta s-a desfasurat in comuna Falciu. Atunci au participat peste 220 de copii din parohiile Falciu I, Falciu II, Ranzesti, Copaceana, Bozia, Bogdanesti si Odaia Bogdana.Iar intre 2-8 iulie, tabara a fost organizata in Parohia Bogdanita si au luat parte 110 copii si tinericu posibilitati materiale redusedin satele componente ale parohiei. Si atunci, copiii au petrecut cateva zile impreuna cu animatorii voluntari, participand la ateliere tematice, jocuri si alte momente speciale, prin care au putut descoperi credinta ortodoxa. Iar in penultima zi a taberei, Preasfintitul Parinte Episcop Ignatie i-a vizitat pe copii si a participat la activitatile desfasurate, inclusiv la focul de tabara aprins spre seara, la final oferindu-le tuturor daruri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.