Noul corp al Spitalului „Beldiman” Barlad, construit cu bani de la Dulute!

2
3878

• Cei 55 milioane lei ce vor fi virati in contul Primariei Barlad de Administratia Judeteana a Finantelor Publice Vaslui si care reprezinta impozitul datorat statului de omul de afaceri barladean Constantin Dulute vor fi folositi pentru constructia noului corp al Spitalului de Urgenta „Elena Beldiman” Barlad. Aici vor fi mutate sectiile Boli Infectioase, Psihiatrie, Pneumologie I si Pneumologie II.

In cea mai recenta conferinta de presa sustinuta de primarul Barladului Dumitru Boros pe 17 iulie, edilul sef a anuntat ca, in zilele urmatoare, in contul primariei vor intra banii virati de omul de afaceri barladean Constantin Dulute. Este vorba despre aproximativ 55 milioane de lei din totalul de aproape 92 milioane de lei virati la Administratia Judeteana a Finantelor Publice Vaslui dupa vanzarea de catre Dulute a catorva din firmele detinute de el catre unii seici arabi. Desi afaceristul barladean isi desfasoara activitatea in Braila, a preferat sa plateasca impozitul pe veniturile obtinute in judetul Vaslui tocmai pentru a sprijini autoritatile locale, in special municipalitatea barladeana, prin construirea unui spital.

„Asa cum s-a aflat deja, a fost efectuata plata celor 55 milioane de lei de catre domnul Dulute. Este un sprijin pe care il primeste Primaria Barlad de la un om special si deosebit. Nu stiu daca Primaria Barlad a mai primit vreodata o suma atat de mare de la o persoana fizica. Banii sunt preponderent pentru sanatate, asa cum am mai discutat. Noi am initiat acel demers in legatura cu cele trei sectii de la Spitalul de Urgenta «Elena Beldiman», adica Psihiatrie, Pneumologie si Boli Infectioase, mizand pe acest sprijin pe care il vom primi. Astazi, suma a fost platita catre ANAF, urmand sa fie respectate toate procedurile prevazute de lege inainte sa ajunga la noi. In ceea ce priveste constructia noului corp de cladire pentru spital, studiul de fezabilitate este deja intocmit, asa ca, in scurt timp, vom scoate pe SEAP proiectarea investitiei. Nu am putut sa o facem pana acum, pentru ca legea ne impune sa avem sursa de finantare atunci cand demaram procedura de licitatie. Lucrurile s-au clarificat cat de cat, asa ca acum vom scoate la licitatie proiectarea pentru cele trei sectii de care va vorbeam”, a declarat primarul Boros.

In ceea ce priveste obiectivul de investitii „Construire corp nou la Spitalul Municipal de Urgenta «Elena Beldiman» Barlad”, in care vor fi mutate sectiile Boli Infectioase, Pneumologie I si II si Psihiatrie, noul pavilion va fi construit pe terenul aflat intre Pavilionul Administrativ si Biserica „Sfanta Ecaterina”. Asa cum s-a aprobat de catre consilierii locali inca din noiembrie 2018, investitia va costa 65.102.240 lei cu TVA, din care 44.632.565 lei cu TVA reprezinta constructii si montaj. In suma totala sunt incluse si cheltuieli cu asigurarea utilitatilor si de proiectare, studii de teren, pentru obtinerea avizelor si acordurilor, de consultanta si asistenta tehnica, etc.

Noua cladire va avea subsol, parter si patru etaje, ce vor totaliza o suprafata construita de 2.095 metri patrati si o suprafata desfasurata totala de 12.570 metri patrati. Deasupra ultimului etaj se va amenaja un heliport, iar la subsol este prevazut un adapost antiaerian. Pe langa scarile de acces ce se vor construi, cladirea va avea si 12 ascensoare cu capacitatea de 100 kilograme si patru cu capacitatea minima de 1.000 kilograme pentru transportul pacientilor. Durata de implementare a proiectului este de 36 luni.

2 COMENTARII

  1. Impresionant, intradevar! Uitati-va la chipul lui senin si demn! Sunt convins ca va primi karma cu duiumul! Vorba cronicarului ”naste si la Moldova oameni!”

  2. Parca acești bani trebuiau investiți în secția de neonatologie +maternitate Barlad…Sa mergeți o data cu camera ascunsă la secția respectivă si sa vedeti ce e acolo…Nu mai spun de educația asistentelor ..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.