Minore de 12 si 13 ani, aflate in grija Protectiei Copilului din Barlad, abuzate sexual de un asa-zis angajat al unui ONG

0
1574

• Reprezentantii Protectiei Copilului Vaslui si politistii barladeni au declansat o ancheta dupa ce au fost sesizati despre faptul ca doua minore de 12 si 13 ani, institutionalizate de cateva luni intr-un centru din Barlad, au fost abuzate sexual de un tanar de 22 de ani, care pretindea ca este angajat al unei fundatii care voia sa le ajute.

Doua fetite in varsta de 12, respectiv 13 ani, care locuiesc de mai multe luni intr-un apartament de tip familial din Barlad si aflat in subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui, au fost victimele abuzului sexual. Asta desi se aflau in grija unui lucrator social si erau monitorizate saptamanal de un psiholog, care trebuiau sa le protejeze. S-a intamplat de mai multe ori, agresorul sexual fiind un tanar de 22 de ani, care pretindea ca lucreaza pentru un ONG care se ocupa cu sprijinirea copiilor aflati in dificultate.

Ancheta demarata a scos la iveala faptul ca respectivul individ le-a vizitat de mai multe ori pe fetite, spunandu-le ca vrea sa le ajute, astfel ca le-a castigat increderea. Cu atat mai mult cu cat starea lor emotionala era fragila si au crezut in bunatatea afisata. In plus, de cate ori venea la ele, le aducea dulciuri. Asa se face ca reusea sa le obtina invoirea din respectivul centru de protectie speciala, pentru a le plimba pe rand prin padurea din zona Gradinii Publice. Odata ajunsi acolo, falsul reprezentant al fundatiei umanitare le abuza sexual pe copile. Ultima data cand individul a profitat de fetita de 12 ani s-a intamplat pe data de 12 iulie, cand copila primise invoire pentru a parasi centrul timp de trei ore si a mers in Gradina Publica cu pradatorul sexual.

Grozavia a iesit la iveala dupa ce minorele i-au povestit, in cele din urma, psihologului care le monitorizeaza clipele de groaza prin care au trecut, iar acesta a anuntat Politia. Sesizarea a fost inregistrata pe data de 17 iulie, politistii barladeni efectuand cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de act sexual cu un minor. In paralel, conducerea DGASPC Vaslui a demarat propria ancheta, pentru a stabili cum de a fost posibil ca respectivul individ sa intre in apartament atat de usor si mai ales cum de a reusit sa-i pacaleasca pe angajatii centrului. In cazul in care ancheta va stabili ca cele sesizate se confirma, respectivii salariati si-ar putea pierde slujbele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.