Matematica, sperietoarea liceenilor

0
511

• A doua proba scrisa din cadrul Bacalaureatului, sesiunea de vara 2019, cea obligatorie a profilului, sustinuta la matematica sau istorie, s-a desfasurat normal in judetul Vaslui, fara eliminari pentru incercari de fraudare a examenului.

Ca de obicei, numarul celor care au preferat sa absenteze in special de la proba de matamatica a crescut: 122 dintre absolventii de liceu vasluieni inscrisi la examen nu s-au prezentat, fata de 95 de absenti, la proba anterioara, cea de limba si literatura romana. In total, la aceasta proba au fost prezenti 2.570 de candidati, cei mai multi dintre ei, 1.526 de candidati, la matematica, iar 1.044 candidati, sustinand proba obligatorie la istorie. Acestia din urma au avut de rezolvat mai multe cerinte pornind de la un text despre comunism si Uniunea Sovietica, la subiectul I. La subiectul III, elevii au avut de scris un eseu pe tema spatiului romanesc in perioada Evului Mediu.

Deja, candidatii pot sa-si aprecieze sansele de a trece examenul de bacalaureat, baremul de corectare pentru subiectele la matematica si istorie fiind publicat ieri dupa-amiaza de Ministerul Educatiei.

Pentru fostii absolventi urmeaza azi, proba la alegere, in functie de profil si specializare. Primele rezultate vor fi anuntate pe data de 8 iulie, zi in care se pot depune si eventualele contestatii, rezultatele finale ale sesiunii de vara a Bacalaureatului 2019 urmand a fi facute publice pe data de 13 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.