Liceele „Codreanu” si „Cuza Voda”, in Top 100 cele mai bune scoli gimnaziale din tara si dupa admiterea in licee!

0
721

• Aceleasi doua licee din Barlad si Husi, care se regasesc in topul celor mai bune o suta de scoli gimnaziale din tara in functie de rezultatele la Evaluarea Nationala, figureaza si pe lista celor mai bune scoli dupa admiterea in licee. Este vorba despre Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” Barlad si Colegiul National „Cuza Voda” Husi.

Joi, 4 iulie, dupa afisarea rezultatelor la admiterea in licee (prima etapa a repartizarii computerizate), portalul www.admitereliceu.ro, care alcatuieste anual Top 100 al celor mai bune scoli gimnaziale din tara, a realizat clasamentul pe anul 2019. Acesta a fost realizat calculandu-se media aritmetica pentru mediile de admitere ale tuturor elevilor din scolile respective, adica rezultatele obtinute la Evaluarea Nationala (media la limba romana si la matematica) si media la absolvirea clasei a VIII-a.

Printre cele o suta de scoli gimnaziale prezente in topul celor mai bune la nivel national se regasesc si doua din judetul Vaslui, ambele licee de top din Barlad si Husi. Este vorba despre aceleasi doua care apar si in topul alcatuit dupa rezultatele la Evaluarea Nationala. Asta in conditiile in care, in 2018, in topul celor mai bune scoli in functie de admiterea in licee figura si un liceu din Vaslui.

Primul este Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” Barlad, clasat pe locul 72 la nivel national (anul trecut era pe locul 39), avand o medie aritmetica de 8,92 a mediilor de admitere ale tuturor elevilor care au absolvit gimnaziul. Adica o medie de 8,86 la Evaluarea Nationala si o medie de 9,20 la terminarea clasei a VIII-a. Iar al doilea este Colegiul National „Cuza Voda” Husi, care figureaza pe locul 88 in Top 100 scoli generale din tara (anul trecut era pe locul 76), cu o medie de admitere de 8,80. Adica o medie de 8,70 la Evaluarea Nationala si o medie de 9,22 la terminarea clasei a VIII-a.

Topul gimnaziilor la nivel judetean

In ceea ce priveste clasamentul primelor zece scoli gimnaziale din judet, evident, lista e deschisa tot de cele doua licee. Pe locul trei se afla Liceul Teoretic „Mihail Kogalniceanu” Vaslui, cu o medie de admitere de 8,64, pe locul patru este Scoala Gimnaziala „Mihai Eminescu” Vaslui (medie de admitere – 7,98), iar pe locul cinci este Scoala Gimnaziala „Mihail Sadoveanu” Husi (medie de admitere – 7,73). Top 10 este completat de Scoala Gimnaziala „Principesa Elena Bibescu” Barlad (medie de admitere – 7,62), Scoala Gimnaziala „Constantin Parfene” Vaslui (medie de admitere – 7,60), Scoala Gimnaziala „Grigore T. Popa” Danesti (medie de admitere – 7,53), Scoala Gimnaziala „Mihail Sadoveanu” Vaslui (medie de admitere – 7,51) si Scoala Gimnaziala Rasesti (medie de admitere – 7,48).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.