E oficial! Se stie cine va proiecta si construi noua cresa din Barlad!

0
2543

• Dupa aproape doua luni si jumatate de evaluare tehnica si financiara a ofertelor depuse la licitatia pentru contractul de proiectare si construire a noii crese din Barlad, in sfarsit, a fost declarat un castigator. Este vorba despre Asocierea SC Wash Expert SRL – SC Pencraft SRL – SC Proedil SRL, care va trebui sa proiecteze si sa ridice o cladire cu un etaj, valoarea investitiei ridicandu-se la circa 1.874.569,64 lei (fara TVA).

Pe data de 4 aprilie, Primaria Barlad a publicat pe SICAP, noul portal pentru licitatiile online, anuntul privind proiectarea si executia lucrarilor pentru obiectivul de investitii „Construire cresa cu trei grupe in municipiul Barlad”, finantat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) II. Potrivit anuntului, firmele interesate de aceasta investitie si-au putut depune ofertele pana pe data de 25 aprilie, ora 15.00. Vorbim despre o cresa cu program de zi cu trei grupe, ce va fi ridicata pe strada Mircea cel Batran, nr. 88. Imobilul va avea parter si etaj, grupuri sanitare si toate functiunile cerute de normele in vigoare, pe o suprafata construita desfasurata de 641,09 mp si o suprafata utila de 538,12 mp, iar valoarea estimata a investitiei este de 1.874.569,64 lei (fara TVA).

Astfel, asa cum a fost afisat pe SICAP, au fost depuse oferte din partea a 19 firme cumulate in trei asocieri, documentele depuse de acestea fiind evaluate din punct de vedere tehnic si financiar pana zilele trecute. Abia in aceasta saptamana, dupa mai bine de doua luni si jumatate de verificare a actelor si de solicitari de clarificari si de noi documente, a fost declarat un castigator ce va presta serviciile de proiectare, asistenta tehnica si lucrarile de construire a cresei. Este vorba despre Asocierea SC Wash Expert SRL – SC Pencraft SRL – SC Proedil SRL, formata din firmele Wash Expert SRL (ofertant leader), Sides Tech SRL (subcontractant – 0,7%), Casigaz Serv SRL (subcontractant – 2,18%), Ambient Construct SRL (tert), Electricopet (subcontractant – 1,47%), Air-Projects SRL (subcontractant – 0,33%), Proedil (ofertant) si SC Pencraft SRL (ofertant).

Celelalte doua asocieri care si-au depus oferte sunt Asocierea SC Nomis 2003 SRL – SC Ing-Promar SRL, din care fac parte firmele Nomis 2003 SRL (ofertant leader), Nomcris Construct (ofertant), SC Ing-Promar SRL (ofertant) si Electric Company (subcontractant), si Asocierea SC Colectiv Energy SRL – SC Eurovest SRL – SC Ohm Proiect SRL – SC Marca Telecom SRL – SC Termo Certif SRL – SC Termhidro SRL – SC Trust Conagro Free Technology SRL, din care fac parte firmele Colectiv Energy (ofertant leader), Termhidro (ofertant), Marca Telecom SRL (ofertant), SC Ohm Proiect SRL (ofertant), Trust Conagro Free Technology SRL (ofertant), Eurovest (ofertant) si Termo Certif SRL (ofertant).

Potrivit studiului de fezabilitate intocmit, la parter, noua cresa va avea trei spatii de joaca pentru fiecare grupa in parte; trei dormitoare pentru fiecare grupa in parte; trei grupuri sanitare copii pentru fiecare grupa in parte; sala de mese; biberonerie; bucatarie; camara; hol; cabinet medical; grup sanitar cabinet medical; izolare; grup sanitar izolare; vestiar pentru copii; grup sanitar pentru personal; camera pentru centrala termica; depozit, etc. Iar etajul imobilului va avea hol; birou administrator; birou personal didactic; birou contabilitate; vestiar personal; grupuri sanitare pentru personal; calcatorie; spalatorie; uscatorie; pod tehnic, etc.

„Investitia «Construire si dotare cresa cu trei grupe in municipiul Barlad» va avea un impact pozitiv semnificativ, atat asupra formarii si dezvoltarii copiilor cu varsta cuprinsa intre trei luni si trei ani, cat si pentru parinti, in sensul ca parintii isi pot desfasura activitatea lucrativa sau cursurile unor institutii de invatamant sau se afla in alte situatii similare ce nu le permit sa-si indeplineasca permanent obligatiile parintesti. Acest impact pozitiv se va mentine in mod durabil pe termen mediu si lung. (…) Prin constructia propusa se asigura spatiul necesar educatiei din invatamantul anteprescolar a aproximativ 45 de copii cu varsta intre trei luni si trei ani. Cladirea noua este conceputa conform cerintelor normelor in vigoare, cu spatiile necesare desfasurarii tuturor activitatilor legate de educatia prescolara. Se asigura un confort sporit si o arhitectura noua, care va duce la infrumusetarea edilitara a zonei. Terenul ce urmeaza a fi amenajat si pe care se propune amplasarea constructiei noi este situat in judetul Vaslui, intravilanul municipiul Barlad, strada Mircea cel Batran nr. 88, si ocupa o suprafata de 6.695 metri patrati, conform documentelor terenului”, se arata in studiul de fezabilitate postat odata cu anuntul de licitatie pe SICAP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.