Doua licee din judet, in Top 100 cele mai bune scoli gimnaziale din tara

0
2960

• Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” Barlad si Colegiul National „Cuza Voda” Husi se numara printre cele mai bune o suta de scoli gimnaziale din tara. Topul a fost alcatuit in functie de rezultatele la Evaluarea Nationala.

Zilele trecute, dupa afisarea rezultatelor la Evaluarea Nationala, respectiv admiterea in licee (prima etapa a repartizarii computerizate), portalul www.admitereliceu.ro, care alcatuieste anual Top 100 al celor mai bune scoli gimnaziale din tara, a intocmit clasamentul pe anul 2019. Acesta a fost realizat calculandu-se media aritmetica pentru mediile de la Evaluarea Nationala (media la limba romana si la matematica) ale tuturor elevilor din scolile respective.

Daca, anul trecut, printre cele o suta de scoli gimnaziale prezente in topul celor mai bune la nivel national se regaseau trei unitati din judetul Vaslui, toate licee de top din Vaslui, Barlad si Husi, in 2019, doar doua dintre ele mai figureaza pe lista.

Primul este Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” Barlad, clasat pe locul 65 la nivel national, avand o medie de 8,86 la Evaluarea Nationala, respectiv nota 8,89 la Limba si Literatura Romana si 8,83 la Matematica. Iar al doilea este Colegiul National „Cuza Voda” Husi, care figureaza pe locul 81 in Top 100 scoli generale din tara. Aici, cea mai mare medie la Evaluarea Nationala a fost 8,70, respectiv nota 9,28 la Limba si Literatura Romana si 8,12 la Matematica.

Topul gimnaziilor la nivel judetean

In ceea ce priveste clasamentul primelor zece scoli gimnaziale din judet, evident, lista e deschisa tot de cele doua licee. Pe locul trei se afla Liceul Teoretic „Mihail Kogalniceanu” Vaslui, cu o medie la Evaluarea Nationala de 8,43, pe locul patru este Scoala Gimnaziala „Mihai Eminescu” Vaslui (medie – 7,70), iar pe locul cinci este Scoala Gimnaziala „Mihail Sadoveanu” Husi (medie – 7,44). Top 10 este completat de Scoala Gimnaziala „Principesa Elena Bibescu” Barlad (medie – 7,29), Scoala Gimnaziala Rasesti (medie – 7,28), Scoala Gimnaziala „Constantin Parfene” Vaslui (medie – 7,25), Scoala Gimnaziala „Grigore T. Popa” Danesti (medie 7,20) si Scoala Gimnaziala „Mihail Sadoveanu” Vaslui (medie – 7,14).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.