Doi atleti din Barlad, la Campionatul Balcanic din Istanbul

0
979

• Datorita timpului scos la Campionatul National de Juniori 2, de la finele lui iunie, atletii Raul Alexandru Vrabie si Alexandra Andreea Vama, ambii legitimati la CSS Barlad, s-au calificat la Campionatul Balcanic de Juniori 2, ce va fi organizat la Istanbul, Turcia. Cei doi sportivi vor alerga in proba de 2.000 metri obstacole.

Dupa ce, in februarie, doi atleti barladeni – Larisa-Paraschiva Talpis (15 ani, Junioara 2) si Raul Alexandru Vrabie (16 ani, Junior 2) – au participat la Campionatul Balcanic de Juniori in sala, de la Istanbul, Turcia, iata ca istoria se repeta. Si la Campionatul Balcanic de Juniori 2, insa desfasurat in aer liber si adresat sportivilor sub 18 ani, Barladul va fi reprezentat tot de doi atleti. Este vorba despre Raul Alexandru Vrabie si Alexandra Andreea Vama, ambii legitimati la Clubul Sportiv Scolar (CSS) Barlad in categoria Juniori 2 si antrenati de profesorul Lucian Bolgar.

Cei doi s-au calificat la Balkan U18 Championships (Campionatul Balcanic de Juniori 2), ce se va desfasura pe 14 iulie la Istanbul, Turcia, gratie rezultatelor obtinute la Campionatul National pentru Juniori 2, desfasurat pe 28-29 iunie pe Stadionul Municipal „Nicolae Dobrin” din Pitesti, cand au concurat in proba de 2.000 de metri obstacole. Atunci, Raul Alexandru Vrabie a reusit sa castige titlul de vicecampion national si medalia de argint, cu un timp de 6:24.99. Asta in timp ce Alexandra Andreea Vama care, desi a facut un concurs excelent, nu a urcat pe podium, dar a scos un timp de 7:38.48 (baremul impus de Federatia Romana de Atletism este de 8:00.00). Ea s-a clasat pe locul cinci, insa cum primele trei au fost Junioare 3, care nu au voie sa ia parte la Balcaniada de Juniori 2, s-a calificat de pe locul doi.

„Ma bucur foarte mult ca, la aceasta editie a Balcaniadei de Juniori 2, mergem cu doi sportivi. Nu ne-am facut planuri de Balcaniada, ci doar ne-am antrenat si a venit rezultatul. Sunt mandru ca ambii sportivi vor alerga la o competitie internationala oficiala. Ramane sa vedem cum se vor descurca la Istanbul, unde vor concura cu sportivi foarte buni din mai multe tari”, ne-a declarat prof. Lucian Bolgar, antrenorul atletilor, ce ii va insoti.

Delegatia Romaniei care se va deplasa cu autocarul in Turcia este formata din 38 de persoane (atleti si antrenori), iar plecarea este programata pe data de 13 iulie, ora 5.00, de la sediul Federatiei Romane de Atletism din Bucuresti. Cu o zi inainte de plecarea in tara vecina, va avea loc ultimul antrenament comun al atletilor si o sedinta tehnica a antrenorilor. Competitia va reuni la start sportivi din 14 tari, respectiv Romania, Kosovo, Albania, Republica Moldova, Bosnia&Hertegovina, Serbia, Muntenegru, Slovenia, Grecia, Nord Macedonia, Turcia, Israel, Cipru si Croatia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.