Cinci barladeni in nationala de rugby U18 in 7

0
713

• Cinci din cei 22 de sportivi inclusi in lotul national de rugby U18 in 7, care se vor pregati saptamana viitoare pentru Campionatul European din Polonia, sunt legitimati la Clubul Sportiv Scolar (CSS) Barlad.

Echipa nationala de rugby in 7 masculin, categoria de varsta U18, va intra de luni, 22 iulie, in cel de-al doilea stagiu de pregatire din acest an. Potrivit staff-ului, cantonamentul se va desfasura intre 22-27 iulie, la Complexul Sportiv Navasart Snagov, judetul Ilfov. Echipa se va reuni pe 22 iulie, la ora 10.30, la sediul Federatiei Romane de Rugby (FRR) din Bulevardul Marasti nr.18-20, sector 1, Bucuresti.

Din cei 22 de sportivi convocati de oficialii FRR la Snagov, cinci provin din Barlad. Este vorba despre Lazar Azoitei, Alexandru Barsan, Iustin Gaina, Marian Manole si Vlad Balan, care activeaza Clubul Sportiv Scolar, iar ultimul si la Rugby Club Barlad. La echipa de juniori sunt antrenati de Florin Ibanescu, iar la cea de seniori de Ioan Harnagea.

Ceilalti 18 sportivi sunt legitimati la cluburile CT Dinicu Golescu, CSS Gura Humorului, CS Cleopatra, CSS 2 Baia Mare, CS Dinamo, CSM Bucuresti, LPS Focsani, CS Metrorex si RC Calvisano. Sportivii sunt coordonati de staff-ul tehnic format din Daniel Carpo – antrenor, James de Lacey – preparator fizic si Alin Grigoras – medic.

Este o continuare a primului stagiu facut in luna iunie, in care nu am putut urmari toti jucatorii. De asemenea, este si un stagiu de selectie care se va finaliza cu cateva jocuri de rugby in 7 impotriva celor de la CNOPT, pentru a vedea cum se prezinta in conditii reale de joc. Trebuie sa recunosc ca, in primul stagiu, a fost un pic dificil pentru jucatori sa inteleaga si sa se adapteze la specificitatea rugbyului in 7, insa m-a bucurat dorinta lor de a invata si motivatia pe care au aratat-o. Ingrijorarea mea insa, in momentul de fata, este pregatirea fizica pentru ca toti jucatorii au fost in vacanta si vin din vacanta. Vom avea insa trei saptamani de pregatire in care vom incerca sa ii aducem in cea mai buna forma fizica pentru Campionatul European”, a declarat Daniel Carpo, antrenorul Romaniei U18 7’s.

In ceea ce priveste cantonamentul de la Snagov, cei 22 de practicanti ai sportului cu balonul oval se pregatesc pentru Campionatul European de la Gdansk, Polonia, ce va avea loc intre 14-19 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.