Cele cinci canotoare din judet, la Cupa Mondiala din Olanda

0
925

• Toate cele cinci canotoare din Husi, Barlad si comunele Pogana, Alexandru Vlahuta si Valeni vor vasli in probele de feminin dublu rame (W2-) si feminin opt plus unu (W8+) din cadrul Cupei Mondiale III, ce va avea loc in acest week-end, la Rotterdam, Olanda.

Intre 12 – 14 iulie, oraselul Zevenhuizen, situat langa Rotterdam, Olanda, va gazdui cea de-a patra competitie internationala majora din sezonul pe apa aflata in calendarul Federatiei Romane de Canotaj, inainte de Campionatele Mondiale pentru Seniori de la Linz-Ottensheim, Austria (25 august – 1 septembrie). Este vorba despre Cupa Mondiala III, la care vor participa echipaje din 42 de tari. Romania are inscrise echipaje pe mai multe probe, respectiv feminin dublu vasle categoria usoara (LW2x), feminin dublu rame (W2-), feminin dublu vasle (W2x), feminin patru rame (W4-), feminin opt plus unu (W8+), masculin dublu rame (M2-), masculin dublu vasle (M2x), masculin patru rame (M4-) si masculin opt plus unu (M8+).

Delegatia Romaniei a plecat deja spre Olanda, judetul Vaslui urmand sa fie reprezentat de toate cele cinci sportive. Cele cinci fete sunt Beatrice Madalina Parfenie (22 de ani, din Barlad), Roxana-Georgiana Parascanu (21 de ani, din comuna Pogana), Iuliana Buhus (23 de ani, din comuna Alexandru Vlahuta), Madalina-Gabriela Casu (20 de ani, din Husi) si Adriana Ailincai (19 ani, din comuna Valeni). In prezent, primele trei fete sunt legitimate la CS Dinamo Bucuresti, iar ultimele doua la CSM Calarasi, toate fiind componente ale loturilor de Tineret si Seniori ale Romaniei.

Astfel, Adriana Ailincai, Roxana-Georgiana Parascanu si Beatrice Madalina Parfenie vor face echipa cu alte sase sportive din tara, alaturi de care vor concura in proba de opt plus unu feminin (W8+), pe distanta de 2.000 metri. Este vorba despre Georgiana Vasile, Maria Tivodariu, Iuliana Popa, Maria-Magdalena Rusu, Roxana-Iuliana Anghel si Daniela Druncea (carmaci). Romania este campioana europeana de senioare en-titre la aceasta proba (Lucerna, Elvetia, 2019), dar a fost campioana europeana de senioare si in 2018 (Glasgow, Scotia), precum si campioana mondiala de senioare in 2017 (Sarasota, SUA). Canotoarele Parascanu si Parfenie au fost in barca la Lucerna (2019), in vreme ce Ailincai a fost in barca la Glasgow (2018). De asemenea, Ailincai si Maria Tivodariu sunt vicecampioane europene 2019 la dublu rame (W2-).

Iar Iuliana Buhus si Madalina-Gabriela Casu vasli in aceeasi ambarcatiune, cele doua urmand sa concureze in proba de feminin dublu rame (W2-). In ceea ce o priveste pe Iuliana Buhus, aceasta este campioana europeana en-titre la opt plus unu la Lucerna, 2019, dar a fost si campioana europeana de tineret a acestei probe, la Kruszwica, Polonia, 2017. De asemenea, cele doua au fost colege in echipajul vicecampion european de senioare la patru rame (W4-), la Glasgow, 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.