Atletul Raul Vrabie reprezinta Barladul la Campionatul Balcanic de Juniori 1

0
924

• Gratie titlului de vicecampion national cucerit in iunie, la Pitesti, in proba de 3.000 metri obstacole, atletul Raul Alexandru Vrabie, legitimat la CSS Barlad, se numara printre sportivii romani care vor reprezenta tara la Campionatul Balcanic de Juniori 1, gazduit in aceste zile la Cluj-Napoca.

Veste extrem de mare pentru colectivul de antrenori si sportivi ai sectiei de Atletism din cadrul Clubului Sportiv Scolar (CSS) Barlad! Dupa ce, pe 10 februarie, atletul Raul Alexandru Vrabie a participat la Campionatul Balcanic de Juniori in sala, desfasurat in Istanbul, Turcia, zilele trecute, sportivul a indeplinit baremul pentru calificarea la cea de-a doua competitie internationala oficiala. Este vorba despre Balkan Junior U20 Athletics Championships (Campionatul Balcanic de Juniori 1), aflat la a 49-a editie, ce se desfasoara intre 2-3 iulie, la pe Stadionul „Cluj Arena” din Cluj-Napoca.

Iar aceasta performanta se datoreaza rezultatului obtinut, pe 22-23 iunie, la Campionatul National pentru Juniori 1, adresat sportivilor cu varsta sub 20 de ani, gazduit pe Stadionul Municipal „Nicolae Dobrin” din Pitesti. Atunci, Raul, inclus in categoria Juniori 2 (sub 18 ani) si antrenat de profesorul Lucian Bolgar, a alergat in proba de 3.000 de metri obstacole si a reusit sa castige titlul de vicecampion national si medalia de argint, cu un timp de 10:00.85.

La Campionatul Balcanic de la Cluj-Napoca, barladeanul in varsta de 16 ani va concura in aceasta seara, tot in proba de 3.000 metri obstacole, una din favoritele sale, alaturi de alti sase adversari. Acestia sunt Saba Khvichava (Georgia, aproape 18 ani), Murat Yalcinkaya (Turcia, aproape 18 ani), Belmin Mrkanovic (Bosnia-Hertegovina, aproape 18 ani), Mihai Robert Dumitru (Romania, LPS Pitesti, 16 ani), Zemenu Muchie (Israel, aproape 18 ani) si Nicolae Pavlenco (Republica Moldova, 17 ani).

„Ma bucur si sunt mandru ca Raul s-a calificat la Campionatul Balcanic pentru Juniorii sub 20 de ani, cu atat mai mult cu cat el face parte din categoria Juniori 2, adica are sub 18 ani. Ba mai mult, s-a calificat si la Campionatul Balcanic de Juniori 2, ce va avea loc pe 14 iulie, la Istanbul, Turcia, unde va concura in proba de 2.000 metri obstacole. Aceasta a doua calificare se datoreaza titlului de vicecampion national cucerit pe 28-29 iunie, la Pitesti, la Campionatul National pentru Juniori 2, unde a scos un timp de 6:24.99. Atunci s-ar putea sa participe si Alexandra Andreea Vama, inclusa tot in categoria Junioara 2. In ceea ce-l priveste pe Raul, ramane sa vedem cum se va descurca la Cluj, pentru ca va concura cu sportivi cu mai multa experienta decat el”, ne-a declarat prof. Lucian Bolgar, antrenorul atletului.

Competitia reuneste la start peste 300 de sportivi din 14 tari, respectiv Romania (47 de atleti), Kosovo, Albania, Republica Moldova, Bosnia-Hertegovina, Serbia, Muntenegru, Slovenia, Grecia, Nord Macedonia, Turcia, Israel, Cipru si Croatia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.