Viceprimarul de Malusteni, „putin” incompatibil

0
797

Agentia Nationala de Integritate a constatat ca, timp de un an si jumatate, Aurel Gherghescu, viceprimarul comunei Malusteni, s-a aflat in incompatibilitate, intrucat a avut si calitatea de titular al unei Intreprinderi Individuale.

Potrivit unui comunicat emis, ieri, de Agentia Nationala de Integritate (ANI), in cazul a 15 fosti si actuali alesi locali din tara s-a constatat starea de incompatibilitate si conflictul de interese de natura administrativa. Printre acestia se numara si unul din judetul Vaslui, care a fost gasit incompatibil. Este vorba despre viceprimarul comunei Malusteni, care, timp de un an si jumatate, a incalcat Legea 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.

Gherghescu Aurel, viceprimar al comunei Malusteni, judetul Vaslui, s-a aflat in incompatibilitate in perioada 1 aprilie 2015 – 3 noiembrie 2016, intrucat a exercitat simultan functia de viceprimar si calitatea de titular intreprindere individuala, incalcand astfel dispozitiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003. Persoana evaluata a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza – de a fi asistata sau reprezentata de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Gherghescu Aurel nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare”, se arata in comunicatul emis de ANI.

Potrivit legislatiei in vigoare, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective. Persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.