Trupa LMK Vaslui a dominat Festivalul de teatru in limba engleza “Come with Us to Dramaland”

0
827

Prestatia elevilor din trupa de teatru in limba engleza a Liceului Teoretic “Mihail Kogalniceanu” Vaslui la cel mai important festival de profil din Romania, “Come with Us to Dramaland”, Cluj-Napoca, a fost rasplatita cu urale si ovatii la scena deschisa. Mai mult, tinerii actori vasluieni si regizoarea lor, profesoara Mihaela Liteanu, au castigat majoritatea premiilor importante puse in joc, inclusiv Premiul Juriului si Premiul I pentru cea mai buna trupa!

Pentru al unsprezecelea an consecutiv, trupa de teatru in limba engleza de la Liceul Teoretic „Mihail Kogalniceanu” a participat, in perioada 7 – 9 iunie, la cel mai important festival de profil in limba engleza, cunoscut in toata lumea artistica si educationala europeana – „Come with Us to Dramaland”, de la Cluj-Napoca, competitie oficiala a Ministerului Educatiei Nationale, organizata de CETA – Asociatia profesionala a profesorilor de limba engleza si de ISJ Cluj, alaturi de Radio Romania – studioul Cluj, de autoritatile locale si judetene si de numerosi parteneri. Tinerii actori vasluieni au respectat traditia, reusind, si de aceasta data, prin maiestrie interpretativa si stapanirea unei limbi engleze deosebite, sa convinga juriul de calitatea artei lor, astfel incat au fost rasplatiti cu numeroase si importante premii.

Trupa elevilor de gimnaziu a Liceului Teoretic “Mihail Kogalniceanu” Vaslui a intrat in concurs cu adaptarea comediei Grijuliu ca un frate”, dupa Elie Bassan, in regia prof. Mihaela Liteanu. Rolurile au fost interpretate de elevii Horatiu Daniciuc, Matei Ninu, Sara Doroftei, Elisabeta Motas, Stefan Chiper, Teodora Antonache, Alex Cogalniceanu, Oana Butnaru, Stefan Sava, Eva Chirita, care, cu totii, au dat dovada nu doar a cunoasterii limbii engleze, ci si a maiestriei actoricesti. Drept dovada, Matei Ninu si Horatiu Daniciuc au fost laureati ai Premiului pentru cel mai bun dialog intre doua personaje. In plus, piesa a obtinut, de asemenea, Premiul al III-lea pentru cel mai bun scenariu adaptat si Premiul Juriului – unul dintre cele mai ravnite trofee ale Festivalului.

Apoi, trupa liceenilor vasluieni a prezentat, tot in regia si adaptarea profesoarei Mihaela Liteanu, piesa lui Allan Seymour „O zi pe an”, o pledoarie impotriva razboiului si consecintelor sale profunde si triste si care promoveaza ideea ca tinerii trebuie sa faca tot ce le sta in putinta pentru a evita repetarea unor astfel de nenorociri. si de aceasta data, tinerii actori Tudor Visu, Teodora Pinzariu, Esthir Pila, David Dumitriu, Bianca Costin, Tudor Stavar, Miriam Gurguta si Anastasia Ulea au impresionat prin talentul lor. Juriul a apreciat cu binevenite superlative arta teatrala a elevilor vasluieni, dupa cum urmeaza: Premiul I pentru cea mai buna trupa; Premiul Special pentru cea mai potrivita costumatie si recuzita; Tudor Stavar a fost rasplatit cu Premiul pentru cel mai bun actor in rol secundar iar Tudor Visu, cu Premiul II pentru cel mai bun actor actor in rol principal.

Felicitari tuturor membrilor trupei de teatru a Liceului Teoretic „Mihail Kogalniceanu” si coordonatoarei, profesoara Mihaela Liteanu, pentru aceasta noua confirmare a valorii limbii engleze si a calitatii teatrului pentru elevi pe care aceasta echipa strans unita l-a demonstrat, inca o data, la cel mai mare si mai greu festival de profil in limba engleza din Romania – Come with Us to Dramaland, de la Cluj-Napoca!”, a declarat prof. Alexandru Mita, inspector pentru limbi moderne in cadrul ISJ Vaslui.

Marian Mocanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.