Trei rugbisti din Barlad, stagiu la Academia IRANZ din Noua Zeelanda

0
1300

• Timp de doua saptamani, doi rugbisti legitimati la CSS Barlad, categoria de varsta U18, si antrenorul lor, vor participa la un curs de pregatire desfasurat in Noua Zeelanda, la una din cele mai puternice academii din lume, IRANZ. Toate cheltuielile vor fi suportate de Fundatia Education Through Rugby.

Sportivii Toma Mirzac si Robert Hincu, componenti ai echipei de rugby U18 din cadrul Clubului Sportiv Scolar (CSS) Barlad, castigatoare a titlului de campioana nationala in editia 2018-2019 a Diviziei Nationale de Juniori U18, au fost selectionati pentru a participa la un curs de pregatire organizat tocmai la capatul lumii, in Noua Zeelanda. Cu ei va merge si Florin Ibanescu (29 ani), antrenorul lor si, totodata, antrenorul Romaniei U17 (lotul XV), care a fost de asemenea selectionat sa participe.

Cei trei vor merge pentru doua saptamani la una dintre cele mai puternice academii din lume in tara rugbiului, Noua Zeelanda, iar plecarea este programata pentru 29 iunie. Sportivii vor lua parte la un program intensiv de perfectionare in Academia IRANZ (International Rugby Academy of New Zeeland), ce netezeste calea spre inalta performanta in sportul cu balonul oval atat jucatorilor, cat si antrenorilor si echipelor din intreaga lume. In cadrul programului, vor avea ca mentori legende din cadrul echipei nationale a Noii Zeelande, cunoscuta sub denumirea de „All Blacks”, printre legende numarandu-se Piri Weepu sau Chris Jack. Aceasta experienta unica in viata este posibila ca urmare a aplicarii cu succes a celor trei barladeni la proiectul FER-IRANZ, derulat de Fundatia Education Through Rugby, al carui membru fondator este Ovidiu Fer.

„Este o oportunitate extraordinara pentru dezvoltarea noastra rugbystica si sociala. Personal, mi-as dori ca, dupa aceasta experienta, sa pot pune in aplicare cat mai multe lucruri invatate acolo. Este un vis devenit realitate si asta ma motiveaza pentru viitor sa cred si mai mult in visele mele”, ne-a declarat antrenorul Florin Ibanescu.

Potrivit acestuia, cursul in Academia IRANZ dureaza o saptamana, adica in intervalul 6-13 iulie, iar in saptamana dinainte participantii vor lua parte la tot felul de activitati sociale.

Asa cum se arata pe site-ul oficial, programul FER-IRANZ are drept scop o dezvoltare accelerata a abilitatilor sportive si sociale ale participantilor si cuprinde trei parti. In prima parte, jucatorii selectionati vor petrece o saptamaana impreuna in Bucuresti, acolo unde, pe langa pregatirea sportiva (nu doar rugbistica, dar si complementara), se va pune accentul pe dezvoltarea interpersonala, limba engleza si pregatirea de plecare in Noua Zeelanda. Partea a doua va cuprinde deplasarea si acomodarea in Noua Zeelanda, in orasul Auckland si in capitala Wellington, dar si antrenamente si vizite.

Iar partea a treia va cuprinde programul de sapte zile in Academia IRANZ, aflata in orasul Palmerston North. Acolo, tinerii vor experimenta unul dintre cele mai intense si mai profesioniste programe de dezvoltare a abilitatilor sportive si interpersonale alaturi de jucatori din alte tari si antrenori si mentori internationali. Jucatorii vor locui in campusul Universitatii Massey si se vor pregati intr-un centru construit in 1999, special pentru All Blacks. Vor invata atat rugby, cat si elemente de nutritie, recuperare, pregatire mentala etc. Intregul cost al programului in Bucuresti si in Noua Zeelanda, mesele si transportul, este acoperit de catre Fundatia Education Through Rugby.

De mentionat ca la acest program au fost selectionati sa participe si cinci rugbisti U16 legitimati la CSS Gura Humorului si antrenorul lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.