Teatru de papusi cu scop umanitar, la Barlad!

0
701

Barladenii, in special copiii, sunt invitati la un spectacol cu teatru de papusi ce are scop caritabil. Evenimentul este organizat de membrii si voluntarii USR Barlad, iar banii stransi din vanzarea biletelor vor ajunge la fundatia americana Cristi’s Outreach, filiala Barlad, care sprijina copiii cu afectiuni din spectrul autist.

Pe data de 17 iunie, de la ora 11.30, copiii cu varste cuprinse intre 4-12 ani, din Barlad, sunt invitati la cinematograful „Victoria” pentru a viziona un teatru de copii. Este vorba despre punerea in scena a unei povesti indragite de toata lumea, respectiv „Ursul pacalit de vulpe”, realizata de trupa de actori a Teatrului de Papusi „Carabus„ din Braila. Anuntul a fost facut de vicepresedintele USR Barlad, Ana Maria Vintila, in cadrul unei conferinte de presa organizata vineri, 7 iunie, la sediul formatiunii politice.

Este un eveniment caritabil organizat de USR Barlad. Absolut toate incasarile vor fi donate fundatiei Cristi’s Outreach, filiala Barlad, care ofera asistenta copiilor cu nevoi speciale, cum ar fi autismul si alte dizabilitati. Noi am mai organizat activitati caritabile si pana acum. Spre exemplu, pe 2 aprilie, cand s-a sarbatorit Ziua Internationala de Constientizare a Autismului, am distribuit pliante informative despre recunoasterea simptomelor din spectrul autismului. Revenind la acest spectacol caritabil, pe 17 iunie, in a doua zi de Rusalii, cand e zi libera, asteptam copii cu varsta intre 4-12 ani. Sceneta va incepe la ora 11.30”, a precizat Ana Maria Vintila.

Potrivit acesteia, o invitatie costa 40 de lei si poate fi achizitionata sunand la numarul de telefon 0725/109.712. Deja, in jur de 80 din cele 168 de bilete disponibile au fost deja cumparate. Astfel de invitatii pot fi cumparate nu doar de cei care vor merge la cinema pentru a viziona teatrul de papusi, ci si de persoanele de bine care nu pot participa, dar vor sa faca un gest frumos pentru copiii defavorizati de soarta. Iar cei care vor sa afle mai multe informatii despre actiunea caritabila pot intra pe pagina de facebook a USR Barlad, unde a fost creat evenimentul „Ursul pacalit de vulpe – spectacol caritabil!”. Nu in ultimul rand, vicepresedinta USR Barlad a anuntat ca, dincolo de acest spectacol, barladenii cu suflet mare pot face donatii direct catre fundatia Cristi’s Outreach, in contul RO19RZBR0000060004423542, deschis la Raiffeisen Bank.

Fundatia Cristi’s Outreach Program este o organizatie neguvernamentala activa in domeniul protectiei copilului, care are ca scop principal acordarea intregului sprijin – educatie si tratament – copiilor cu nevoi speciale din comunitate, diagnosticati cu autism, inlesnind integrarea acestora in societate prin toate oportunitatile si mijloacele prevazute de lege. Pentru realizarea scopului sau, fundatia isi propune asigurarea unui sistem continuu de acordare a asistentei copiilor din comunitate si zonele limitrofe Barladului, cu nevoi speciale, cum ar fi autism dar si alte dizabilitati care fac dificila integrarea acestora in societate. Cristi’s Outreach ofera servicii de educare, prin aplicarea analizei comportamentale (terapia ABA), servicii de consiliere sociala, de consiliere psihologica, de socializare si de interventie logopedica.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.