Sef vechi, dar nou, la Cantina de Ajutor Social din Barlad

0
2225

Doar unul din cei cei candidati inscrisi la concursul pentru functia de sef al Cantinei de Ajutor Social din Barlad a trecut de proba eliminatorie (validarea dosarului), asa ca poate sustine proba scrisa. Iar acesta este chiar actualul ocupant al fotoliului, care a decis sa-si mai incerce norocul o data.

Ieri dimineata a fost afisata lista cu dosarele validate in urma selectiei (proba eliminatorie) la concursul organizat pentru desemnarea noului sef al Serviciului Cantina de Ajutor Social din subordinea Consiliului Local Barlad. Este vorba despre unul singur dintr-un total de trei dosare depuse, respectiv cel al actualului ocupant al fotoliului. Adica dosarul lui Constantin Matei (64 ani), care a condus acest serviciu timp de zece ani, exceptand pauza de patru ani in care a fost primarul comunei Bacani (intre 2012-2016).

Ceilalti doi candidati respinsi sunt Lorela Andone si Stefan Bigu. Andone nu indeplineste conditia referitoare la studii univesitare de licenta absolvite cu diploma, respectiv studii superioare de lunga durata absolvite cu diploma de licenta sau echivalenta in domeniul stiinte administrative, iar Bigu nu a prezentat in original toate actele solicitate conform art. 6 alin. (4) din HG nr. 286/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, in vederea verificarii conformitatii, nu indeplineste conditia referitoare la studiile absolvite si nici pe cea referitoare la vechimea in munca de cel putin 5 ani in specialitatea necesara ocuparii functiei, din care minimum 3 ani in domeniul alimentatie publica.

Daca singurul candidat admis a spus „hop” dupa validarea dosarului, de-abia de acum urmeaza greul, intrucat, pe 19 iunie, la ora 10.00, va sustine proba scrisa (la Primaria Barlad). Si va trebui sa arate ca inca mai stie „cu ce se mananca” legislatia in vigoare la acest moment, mai ales ca bibliografia de concurs cuprinde zece legi, ordine de ministru si hotarari ale Consiliului Local Barlad, printre normative numarandu-se si Legea administratiei publice locale, Legea contabilitatii, Codul Muncii si Legea privind codul de conduita a personalului contractual din autoritatile si institutiile publice. Daca va trece cu brio de scris, dupa alte cateva zile va sustine si interviul in fata comisiei de examinare.

De mentionat ca, din 2018, cladirea in care functioneaza Cantina, situata pe strada Stefan Procopiu din zona Cerbul de Aur, se numeste Sala de ceremonii „Cerbul de Aur”, dupa ce consilierii locali au adoptat o hotarare in acest sens.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.