Primele loturi de casa in cartierul Alexandru cel Bun, scoase la vanzare

In sfarsit, noul cartier Alexandru cel Bun, ce va fi amplasat la Vestul Cimitirului Eternitatea din Barlad, pare ca se va materializa. Pentru inceput, municipalitatea a scos la licitatie publica 66 de loturi de casa pentru cei cu bani, cei interesati putand opta pentru terenuri cu suprafata cuprinsa intre 255-523 metri patrati, cele mai multe avand 450 metri patrati. Cei care vor sa-si cumpere un astfel de lot de casa vor trebui sa scoata din buzunar intre 46.120 – 78.924 lei.

Cel de-al 15-lea cartier din Barlad, respectiv cartierul de case Alexandru cel Bun, ce va fi amplasat la Vestul Cimitirului Eternitatea, este tot mai aproape de infiintare. Noul cartier se va intinde pe o suprafata de 110.433 metri patrati si va cuprinde sase strazi: Mitropolit Veniamin Kostaki, Aviator Smaranda Braescu, Poet Alexei Mateevici, Scriitor Cezar Ivanescu, Scriitor Ion Hobana si Sculptor Constantin Brancusi. Asa cum s-a aprobat in Consiliul Local inca din 2018, vorbim despre 164 de loturi cu suprafata mai mica de 300 metri patrati, ce vor fi acordate in baza Legii nr. 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinte proprietate personala, precum si de 74 de loturi cu suprafata mai mare de 300 metri patrati ce vor fi scoase la vanzare prin licitatie publica.

Pentru ca numarul dosarelor depuse in baza Legii nr. 15/2003 a depasit cateva sute, edilii au considerat ca o parte din cele 74 de loturi ce trebuiau scoase la licitatie pentru barladenii cu bani vor fi alocate tot pentru cei din prima categorie. Aici ne referim la tineri cu varste intre 18-35 ani, care indeplinesc anumite conditii impuse de respectiva lege, dar si cateva criterii stabilite la nivel local. Asa se face ca, pe 3 iunie, primaria a publicat anuntul privind organizarea unei licitatii deschise pentru vanzarea unui numar de 66 de loturi teren de casa in respectivul cartier. Licitatia va avea loc pe 19 iunie, la procedura putand participa persoanele fizice si juridice care indeplinesc mai multe conditii.

Concret, cei interesati trebuie sa faca dovada ca au depus documentele necesare inscrierii la licitatie, printre acestea numarandu-se cererea de participare, certificatul de atestare fiscala privind impozitele si taxele locale si alte venituri ale bugetului local de pe raza municipiului Barlad din care sa rezulte ca nu au datorii, taxa de participare, garantia de participare. Iar in cazul persoanelor juridice, dosarul trebuie sa contina si certificatul de inmatriculare, statut si acte aditionale la statut, certificatul constatator, copie carte identitate actionari, imputernicire si copie carte identitate persoana imputernicita sa participe la licitatie. Actele se depun la primarie pana pe 17 iunie, ora 16.00, urmand ca licitatia sa se desfasoare tot la sediul institutiei, pe 19 iunie, ora 11.00.

In ceea ce priveste cele 66 de loturi de casa, trebuie spus ca 58 dintre ele au o suprafata de 450 mp, in timp ce restul au 255 mp, 302 mp, 307 mp, 312 mp, 317 mp, 489 mp, 504 mp si 523 mp. In ceea ce priveste preturile estimate, acestea variaza in functie de suprafata de la 46.120 lei, pentru terenul cel mai mic, la 78.924 lei, pentru terenul cel mai mare. Asta dupa ce expertii au estimat ca un metru patrat de teren in noul cartier ce se va infiinta are o valoare de circa 27,5 euro.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.