Primarul Dumitru Boros, nemultumit de scorul PNL Barlad la Europarlamentare

Castigatorul surpriza al localelor din 2016, Dumitru Boros, primarul Barladului, a ramas neplacut surprins de scorul obtinut de liberali in municipiu, la europarlamentare. Presedinte al Organizatiei Municipale PNL Barlad si prim-vicepresedinte al Organizatiei Judetene PNL Vaslui, Boros a declarat ca se astepta ca liberalii sa castige la Barlad. Nu numai ca nu s-a intamplat acest lucru, dar PNL a ratat si locul doi…

La finele saptamanii trecute, primarul Barladului, Dumitru Boros, a organizat o conferinta de presa in calitate de presedinte PNL Barlad, in cadrul careia a facut referire, in primul rand, la rezultatele obtinute de formatiunea sa politica la alegerile europarlamentare. Pentru inceput, edilul le-a multumit miilor de barladeni care au votat lista candidatilor propusi de PNL, dar si la Referendum, dupa care a precizat ca rezultatele obtinute la nivelul Barladului nu il multumesc, intrucat s-a asteptat sa castige PNL, nu USR.

O parte consistenta a votat si cu candidatii PNL. Evident ca rezultatele de la Barlad nu ma multumesc. M-as fi asteptat sa castigam alegerile aici, dar sunt motive obiective care tin de activitatea mea, dar si motive subiective, care au fost aduse in opinia publica si care au afectat structura votului. Un lucru e important. Optiunea vasluienilor s-a schimbat. Nu mai avem acelasi pol de putere, oamenii au votat altfel. S-au mobilizat si acest lucru a fost determinat de modul in care au guvernat cei care sunt la putere astazi, si trebuie sa spunem ca, in ultimul timp, a fost un asalt constant asupra institutiilor publice, asupra democratiei, asupra justitiei, a precizat Boros.

Acel segment de persoane care foarte mult timp nu au iesit la vot, acum a votat. Sunt cateva probleme pe care le vom remedia si sper ca, la viitoarele alegeri, sa castigam, asa cum se asteapta nu numai liberalii, ci si cetatenii care nu au o optiune politica. Daca nu ne referim la procente, la Barlad, PNL obtinut cel mai mare numar de voturi din judet, adica 5.497 de voturi, dar diferenta de 202 voturi fata de PSD, care a obtinut 5.699 de voturi, a facut sa ne clasam pe locul al treilea, a mai adaugat acesta referitor la subiectul alegerilor europarlamentare.

In ceea ce priveste rezultatele pe Barlad, trebuie spus ca, pe listele permanente si speciale, figureaza 58.867 de persoane cu drept de vot, dintre care si-au exprimat optiunile electorale 25.407 barladeni, adica 43,16%. Astfel, 7.003 oameni au votat lista USR-PLUS, 5.699 de oameni au votat cu PSD, 5.497 cu PNL, 1.502 oameni cu PRO Romania, 1.481 cu PMP iar 1.220 cu ALDE. Diferenta de 3.005 voturi reprezinta voturi acordate altor formatiuni politice si voturi anulate.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.