Portal pentru servicii furnizate online catre cetateni, la Primaria Vaslui, in 2021

0
636

• Municipalitatea vasluiana a reusit accesarea proiectului „Sistem informatic integrat de e-administratie pentru imbunatatirea accesului populatiei la servicii electronice si simplificare administrativa” in Municipiul Vaslui, cod SIPOCA 570 / MySMIS 126350. Cu o finantare de 2.433.531,12 lei si avand drept termen final de implementare 9 iunie 2021, proiectul va permite implementarea unui portal prin care cetatenii sa poata introduce date, sa transmita sau sa solicite informatii si documente, fara a mai fi nevoie de prezenta fizica a solicitantului la ghiseele primariei.

Municipiul Vaslui este beneficiarul contractului de finantare nr. 341/09.04.2019 cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capacitate Administrativa (POCA), care are ca obiect implementarea proiectului: „Sistem informatic integrat de e-administratie pentru imbunatatirea accesului populatiei la servicii electronice si simplificare administrativa” la nivelul municipiului Vaslui, proiect a carui lansare oficiala a avut loc miercuri, 26 iunie. Proiectul are ca obiectiv general consolidarea capacitatii institutionale a Primariei Municipiului Vaslui prin implementarea de masuri de simplificare administrativa si optimizare a furnizarii serviciilor catre cetateni. „Prin acest proiect se urmareste implementarea unor sisteme informatice pentru managementul integrat al fluxurilor de activitati si dezvoltarea, cresterea gradului de sofisticare a serviciilor online furnizate catre cetateni, inclusiv prin digitalizarea arhivei la nivelul Primariei Municipiului Vaslui. Implementarea acestui proiect va avea ca efect imbunatatirea proceselor interne ale institutiei si serviciile furnizate catre cetateni/mediu de afaceri, contribuind la atingerea obiectivelor Strategiei pentru consolidarea administratiei publice 2014-2020”, a explicat Radu Baltatu, managerul de proiect.

Din punctul de vedere a cetatenilor municipiului Vaslui, cel mai important obiectiv specific a acestui proiect se refera la implementarea unei platforme de tip portal pentru servicii care sa fie furnizate online. Practic, este vorba de un site ce permite introducerea de date, persoanele fizice si juridice urmand ca, dupa crearea unui cont si autentificare, sa introduca solicitarile, sa transmita sau sa solicite documente, fara a mai fi nevoie sa stea la coada la ghisee pentru a solicita si completa diverse forumulare. In acest scop, in cadrul proiectului se va achizitiona si da in exploatare inclusiv un terminal interactiv, pentru eliberarea documentelor.

Deasemenea, in cadrul proiectului, 165 de lucratori din aparatul de specialitate a Primarului municipiului Vaslui vor fi instruiti in scopul imbunatatirii abilitatilor si cunostintelor pentru utilizarea sistemelor informatice dezvoltate prin proiect si pentru gestionarea documentelor electronice. Nu in ultimul rand, se va lucra la optimizarea activitatilor interne ale functionarilor, prin implementarea unei platforme integrate de management al activitatilor si al inregistrarilor, inclusiv prin digitalizarea si gestiunea electronica a arhivei primariei Vaslui.

„In urma implementarii proiectului se vor obtine o serie de rezultate, de care vor beneficia atat angajatii Municipiului Vaslui, cat si cetatenii si mediul de afaceri din municipiul Vaslui. Practic, este vorba de o modernizare prin informatizare a serviciilor oferite cetatenilor, prin eficientizarea activitatii salariatilor si conducerii institutiei, lucruri care se vor rasfrange pozitiv asupra contribuabililor din municipiului Vaslui si nu numai, care, astfel, isi vor rezolva mult mai rapid si comod problemele si solicitarile. La finalul acestui important proiect, nu neaparat prin suma accesata, cat mai ales prin contributia pe care rezultatele sale le vor avea asupra activitatii institutiei noastre, serviciile Primariei municipiului Vaslui vor ajunge la un standard mai inalt, comparabil cu cel oferit de marile orase”, a mai explicat Radu Baltatu, managerul de proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.