Patru barladeni in nationala de rugby U18 in 7

0
616

• Patru din cei 21 de sportivi inclusi in lotul national de rugby U18 in 7, care se pregatesc in aceasta saptamana pentru Campionatul European din Polonia, sunt legitimati la Clubul Sportiv Scolar (CSS) Barlad.

Echipa nationala de rugby in 7 masculin, categoria de varsta U18, va intra de joi, 13 iunie, in primul stagiu de pregatire din acest an. Potrivit staff-ului, cantonamentul se desfasoara intre 13-15 iunie, la Complexul Sportiv Navasart Snagov, judetul Ilfov. Echipa se va reuni pe 13 iunie, la ora 10.30, la sediul Federatiei Romane de Rugby (FRR) din Bulevardul Marasti nr.18-20, sector 1, Bucuresti.
Din cei 21 de sportivi convocati de oficialii FRR la Snagov, patru provin din Barlad. Este vorba despre Lazar Azoitei, Alexandru Barsan, Iustin Gaina si Vlad Balan, care activeaza Clubul Sportiv Scolar, iar ultimul si la Rugby Club Barlad. La echipa de juniori sunt antrenati de Florin Ibanescu, iar la cea de seniori de Ioan Harnagea.
Ceilalti 17 sportivi sunt legitimati la cluburile CT Dinicu Golescu, CSS Gura Humorului, CS Cleopatra, CS Metrorex, CSM Bucuresti si CS Dinamo.
Sportivii sunt coordonati de staff-ul tehnic format din Daniel Carpo – antrenor, Danie de Villiers – director tehnic 7’s, James de Lacey – preparator fizic si Alin Grigoras – medic.
„Frumusetea rugby-ului in 7 sta in simplitate. Si, pentru a contracara acest aspect si a-i da o mai mare sclipire si frumusete, calitatile individuale trebuie sa fie la un nivel ridicat. Sunt trei zile de stagiu in care am chemat o buna parte din masa de jucatori pe care i-am considerat apti si cu aptitudini de rugby in 7, iar in partea a doua a lunii iulie vor veni si jucatorii din Timisoara, Baia Mare si unul sau doi sportivi din afara tarii. Imi doresc sa gasesc entuziasm si dorinta de a juca si de a asimila orice informatie, iar sansele care apar sa le valorifice la maxim”, a declarat Daniel Carpo, antrenorul Romaniei U18 7’s.
In ceea ce priveste cantonamentul de la Snagov, cei 21 de practicanti ai sportului cu balonul oval se pregatesc pentru Campionatul European de la Gdansk, Polonia, ce va avea loc intre 14-19 august.
• Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.