Olteanu (ALDE): «Amenintarile Opozitiei nu sunt o noutate…»

1
1750

Taieri de venituri, anulari ale unor facilitati si disponibilizari. Este ceea ce ii asteapta pe romani din partea actualei Opozitii, avertizeaza Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE la Camera Deputatilor. Olteanu sustine ca modul in care castigatorii alegerilor europarlamentare isi gestioneaza rezultatul este dovada lipsei de responsabilitate si a unui „program de guvernare bazat pe ambitii personale, nu pe analize, studii de impact si realitati”. Un astfel de program de guvernare, afirma deputatul ALDE, este total opus celui care se implementeaza in prezent si care duce la crestere economica si cresterea nivelului de trai pentru fiecare roman.

In contextul declaratiilor recente ale unui lider al Opozitiei, cu privire la eliminarea scutirii de impozit pe venit in domeniul IT, Daniel Olteanu subliniaza ca masuri de acest fel trebuie sa vina doar in urma unor analize complexe, care sa arate daca facilitatile si-au atins scopul, in ce masura mai sunt necesare si care ar fi impactul eliminarii lor. In caz contrar, exista riscul ca practicile din anii 2008 – 2012, care au generat drame familiale si sociale, sa fie reinviate.

In cadrul unei declaratii in plenul Parlamentului, deputatul Daniel Olteanu a propus o analiza la nivelul coalitiei de guvernare, care sa indice sectoarele de activitate unde e necesara sustinerea statului si acordarea de facilitati pentru o anumita perioada, cum s-a intamplat in domeniul constructiilor. Olteanu atrage atentia ca masurile sunt obligatorii mai ales in acele sectoare in care discriminarea pozitiva duce la venituri „neimpozitate” sau „speciale”, care destabilizeaza bugetul de stat.

«Modul in care castigatorii alegerilor europarlamentare isi gestioneaza rezultatul arata ce ne asteapta in cazul in care ar ajunge la guvernare. „Sa taiem de aici, sa taiem de dincolo, sa anulam facilitati, sa dam afara” – acesta este programul de guvernare care ne asteapta din partea actualei Opozitii – cel putin a acelei jumatati de Opozitie care vrea sa vina acum la putere – un program bazat pe ambitii personale, nu pe analize, pe studii de impact, pe realitati. A fi responsabil nu inseamna a-ti propune sa elimini, de exemplu, facilitatile pentru sectorul IT, ci inseamna a face o analiza care sa ne spuna daca aceste facilitati si-au atins scopul, daca mai sunt necesare si in ce masura, inseamna a evalua impactul eliminarii lor si abia apoi a lua o decizie. Da, cred ca e necesara o astfel de analiza in cadrul coalitiei de guvernare, prin care sa vedem ce sectoare au nevoie de un impuls din partea statului sau de sustinere pentru o perioada, asa cum au fost evaluarile in sectorul constructiilor, iar pana la o decizie finala sa subliniem ca punctele de vedere reprezinta opinii personale si atat», a declarat Daniel Olteanu.

Deputatul ALDE a mentionat ca reprezentantii USR si PNL si-au aratat adevaratele intentii de guvernare atunci cand au votat impotriva dublarii alocatiilor pentru copii si impotriva tuturor proiectelor de infrastructura ale judetului Vaslui, incluzand aici si Autostrada Tisita – Albita.

Crestere economica, nu masuri de austeritate

«Ca parlamentar, punctul meu de vedere este ca nu trebuie sa reinviem practicile din perioada 2008-2012, in care unele masuri au generat drame familiale si sociale, ajungandu-se pana la sinucideri. Aceasta majoritate de acum implementeaza un program care duce la crestere economica si crestere a nivelului de trai, si asa trebuie sa ramana pentru fiecare roman. In ce ma priveste, sunt pentru reducerea graduala a aparatului bugetar, dar fara disponibilizari, prin blocarea partiala a angajarilor si prin redistribuirea personalului intre si in cadrul institutiilor unde exista aceasta necesitate. Vreau sa se stie faptul ca numarul vasluienilor beneficiari ai ajutorului social a coborat pana la 8.000 de persoane si scade lunar cu aproximativ 100, ceea ce arata ca discutia despre risipa din aceasta zona a asistentei sociale trebuie sa inceteze. Nu acest numar redus de oameni sarmani destabilizeaza bugetul de stat, ci acele sectoare in care discriminarea pozitiva duce la venituri „neimpozitate” sau „speciale”, spuneti-le cum vreti, de mii de euro pe luna, iar aici da, sunt de acord ca e nevoie de analize si de masuri. Intotdeauna am cerut in primul rand investitii pentru zonele sarace, nu ajutoare sociale, si imi mentin punctul de vedere. Reprezentantii USR si PNL si-au aratat intentiile nu prin amenintarile de acum, ci prin fapte concrete. Ma refer aici la votul dat Legii bugetului, unde au votat nu doar impotriva dublarii alocatiilor pentru copii, ci si impotriva proiectului Autostrazii Tisita – Albita si impotriva tuturor proiectelor de infrastructura ale judetului Vaslui», a spus Daniel Olteanu in plenul Camerei Deputatilor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.