Liberalii au o problema: Barladul lui Boros a „defectat”!

0
1695

Conducerea PNL Vaslui este multumita de scorul inregistrat de Organizatia Judeteana la alegerile europarlamentare si de succesul referendumului, insa recunoaste: procentele pe Barlad au fost sub asteptari. Situatia, a declarat liderul PNL Vaslui, dr. Nelu Tataru, va fi analizata in interiorul partidului, analiza urmata de adoptarea unor masuri care sa faca posibila obtinerea unor rezultate bune la viitoarele alegeri.

Problema Barlad” este reala si cu atat mai mare cu cat liberalii au primar in al doilea municipiu ca importanta din judetul Vaslui. Deocamdata, a precizat dr. Nelu Tataru, presedintele Organizatiei Judetene PNL Vaslui, sunt analizate rezultatele obtinute in fiecare unitate administrativ-teritoriala (UAT) din judet, iar concluziile trase vor sta la baza solutiilor care urmaresc maximizarea rezultatelor la viitoarele alegeri, prezidentiale, locale si parlamentare.

De mentionat ca, la alegerile europarlamentare din 26 mai, tinta PNL Vaslui a fost depasirea scorului obtinut la precedentele alegeri parlamentare. Cu 26,6%, procentaj care ii plaseaza pe locul doi in judet, la o distanta de 4 puncte procentuale fata de principalul competitor, PSD, liberalii vasluieni se declara multumiti. Nu doar de scorul in sine, ci si pentru ca au fost capabili sa recupereze terenul pierdut in judet (in 2016, in 40 de UAT-uri, liberalii au obtinut scoruri sub 15%).

Le multumim alegatorilor vasluieni care ne-au dat votul, le multumim si celor care au votat DA la intrebarile propuse prin referendum. Am facut o prima analiza a rezultatelor si concluzia este ca ne-am descurcat onorabil, depasind targetul pe care ni l-am propus: am castigat alegerile in 27 de UAT-uri, in 20 de UAT-uri am fost la mai putin de 5 procente de cei de pe locul intai, am castigat in mediul urban, in Negresti si in Husi, dar am pierdut in Barlad, unde ne-am clasat pe locul trei”, a declarat Nelu Tataru in cadrul unei conferinte de presa.

Analiza rezultatelor continua, pana la nivelul fiecarei sectii de votare, iar acolo unde se va impune, se vor face „completari si corectii”, a mai spus liderul PNL Vaslui. Concluzia? „Este un start bun pentru viitoarele alegeri, prezidentiale, locale si parlamentare”… cu o exceptie: municipiul Barlad.

Deocamdata, Nelu Tataru si Marius Arcaleanu, secretarul general al Organizatiei Judetene PNL Vaslui, au doar cifrele, nu si explicatiile, iar pozitionarea lor fata de primarul Dumitru Boros este una prudenta. „Evident, vom face o analiza, pentru a vedea ce tine de dansul (de Dumitru Boros, n.r.), ca primar, ca om politic, ca organizatie…”, a declarat Tataru. Cifrele arata ca Barladul a obtinut cu 2.000 de voturi sub tinta propusa, de 7.500 de voturi, \nsa esecul este cu atat mai usturator cu cat municipiul este condus de un primar PNL. “Nici noi nu suntem multumiti de rezultatele obtinute”, a conchis Nelu Tataru.

Romeo Cretu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.