Jaf in stil mafiot la Barlad: patru indivizi au spart o casa de amanet prin interior!

Politistii barladeni investigheaza o spargere data la o casa de amanet si schimb valutar din Barlad de patru persoane care au vrut sa fure seiful direct prin perete. Intai, indivizii au patruns prin efractie intr-un atelier de reparat televizoare, dupa care, timp de cateva ore, au spart peretele despartitor in spatele caruia se afla seiful.

Patru indivizi care s-au uitat la prea multe filme cu mafioti au vrut sa puna in practica una din metodele de a face bani rapid si cu usurinta. La adapostul intunericului si inarmati cu diverse scule necesare patrunderii prin efractie, cei patru si-au pus in cap sa dea spargerea vietii lor. Intai au patruns in interiorul unui atelier de reparatii televizoane din zona Stadion, dupa care, odata ce s-au vazut inauntru, s-au pus serios pe treaba. Concret, au spart peretele din caramida ce desparte atelierul de Casa de amanet & schimb valutar din Bulevardul Republicii nr. 259, cu scopul de a fura seiful in care sunt depozitate bijuteriile din aur si celelalte obiecte de valoare, dar si banii.

Totul s-a intamplat in noaptea de 9/10 iunie, politistii barladeni de Investigatii Criminale demarand imediat cercetarile pentru depistarea si prinderea suspectilor. Cateva ore bune au zabovit acolo criminalistii pentru a ridica amprente, imagini de pe camerele de supraveghere si alte dovezi necesare prinderii hotilor.

In aceasta dimineata (ieri, n.r.), la ora 6.03, am fost sesizati prin apel la numarul de urgenta 112 despre patrunderea prin efractie intr-un atelier de reparatii radio-tv si ca, printr-o spartura printr-un perete comun, s-a patruns si intr-un centru de schimb valutar & amanet. Colegii mei s-au deplasat acolo pentru a face cercetari la fata locului si inca se afla acolo (ieri, ora 12.30, n.r.) pentru a ridica probe care sa-i conduca la identificarea suspectilor. Se evalueaza pagubele pentru a stabili prejudiciul, dar cert este ca seiful nu a fost luat si nici nu s-a umblat in el. Odata ce constatarea la fata locului se va incheia, se va sti cu exactitate valoarea prejudiciului. La acest moment nu putem preciza nici ora la care s-a patruns prin efractie si nici numarul suspectilor, ne-a declarat Bogdan Gheorghita, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui.

Se pare ca indivizii au patruns in atelierul de reparatii radio-tv pe la miezul noptii si, cand au inceput sa sparga zidul de caramida ce leaga atelierul de casa de amanet, s-a declansat alarma de la amanet (pe la ora 0.20). De teama ca vor fi prinsi, imediat si-au luat talpasita cei patru hoti, inainte sa apuce sa fure ceva. In cateva minute de la declansarea alarmei, un agent al firmei de paza cu care are incheiat contract agentul economic s-a deplasat la fata locului. Dupa ce s-a uitat inauntru si a vazut ca totul pare in regula, agentul de paza a plecat, fara sa-si dea seama ca hotii sparsesera sediul printr-un perete interior.

Trebuie spus ca, in ultimele luni, s-au inregistrat mai multe spargeri mafiote pe raza Barladului, la acest moment autorii fiind inc neidentificati. In primul caz, in noaptea de 29/30 ianuarie, trei indivizi cu cagule pe cap si cu manusi pentru a nu lasa amprente au patruns in sediul Casei de Ajutor Reciproc (CAR) Podul Inalt – Sucursala Barlad, din Bulevardul Republicii nr. 269 (zona Stadion), si, in doar 26 de secunde, au reusit sa fuga cu seiful in care se aflau 13.000 de lei, adica banii pentru plata imprumuturilor facute de clientii societatii. Iar in zorii zilei de 27 februarie, tot trei indivizi cu fetele acoperite au patruns in sediul firmei de curierat rapid Urgent Cargus SRL – Sucursala Barlad, din strada Varariei nr. 35-39 (zona fostei fabrici de vata) si, in numai cateva zeci de secunde, au reusit sa fuga cu o caseta metalica in care se aflau banii primiti din livrarea coletelor.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.