Inca un proiect finalizat cu succes la Primaria Vaslui!

Vineri, 31 mai, la Primaria municipiului Vaslui a avut loc conferinta de presa finala a ProiectuluiSistem de management al performantei si calitatii in cadrul Primariei municipiului Vaslui SMC-BSC, cod SIPOCA-106. Desfasurat in perioada februarie 2018 – iunie 2019, proiectul a avut un grup tinta format din 50 de salariati ai institutiei, atat din personalul de conducere, cat si din personalul cu atributii de executie. Perioada de monitorizare a proiectului este de 5 ani, in care se va urmari atingerea tuturor obiectivelor propuse, certificarea ISO fiind avizata anual de organismele in drept.

Important de mentionat faptul ca, prin introducerea acestor sisteme (SMC si BSC) se urmareste imbunatatirea capacitatii decizionale, cresterea capacitatii organizationale, urmarirea facila a trasabilitatii documentelor, precum si asigurarea unui management riguros si calitativ, toate acestea avand ca scop final identificarea, prevenirea si rezolvarea cu promptitudine a disfunctionalitatilor aparute in contactul cu alte institutii locale sau centrale, cu mediul de afaceri, dar mai ales cu cetatenii. Implementarea acestor sisteme are ca scop modernizarea si eficientizarea institutiei, care, astfel, va putea fi capabila sa faciliteze o dezvoltare socio-economica in primul rand prin furnizarea de servicii publice competitive si calitative.

Reamintim ca Certificatul de standardizare ISO 9001 obtinut in urma proiectului consfinteste eforturile facute pentru ridicarea calitatii serviciilor oferite populatiei si pentru perfectionarea profesionala a personalului. Vasile Neagu, seful comisiei de audit a proiectului, declara, recent, ca (…)nu am gasit nici o primarie in care totul sa mearga atat de bine, la toate nivelele de competenta si responsabilitate, ca la Vaslui, aspect intarit si de Violeta Sergentu, directorul general a firmei CERTIND SA, care s-a ocupat de implementarea proiectului si certificarea ISO a municipalitatii vasluienii.

Si cifrele sunt relevante pentru importanta acestui proiect. Astfel, valoarea totala a acestuia a fost de 423.805,31 lei, din care valoarea eligibila nerambursabila a fost de 415.329,20 lei (din care 360.234,51 lei valoarea cofinantarii Uniunii Europene din Fondul Social European si 55.094,69 lei valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national). Contributia beneficiarului a fost de 8.476,11 lei.

Romeo Cretu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.