Impreuna pentru o comunitate mai sigura

0
560

In perioada 8 mai – 12 iunie 2019, Serviciul de Probatiune Vaslui, in colaborare cu Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui, a derulat programul de reintegrare sociala „Prevenirea Secundara si Tertiara a Recidivei”, ce are ca scop cresterea gradului de siguranta comunitara in judetul Vaslui, cresterea calitatii procesului de reintegrare sociala a persoanelor aflate in executarea unei sanctiuni/pedepse neprivative de libertate si diminuarea riscului de recidiva la persoanele care executa sanctiuni/pedepse neprivative de libertate si care locuiesc in judetul Vaslui. Programul s-a derulat cu doua grupe de beneficiari, cu varste cuprinse intre 19 – 56 de ani, care au fost condamnati la o pedeapsa neprivativa de libertate pentru savarsirea de infractiuni cu violenta si se afla in evidenta Serviciului de Probatiune Vaslui. Au parcurs acest program 41 de beneficiari. La initiativa Serviciului de Probatiune Vaslui a raspuns si Penitenciarul Vaslui, care a derulat ultima sesiune a programului, avand ca invitati doua persoane private de libertate care au relatat din experienta lor carcerala, in scopul constientizarii de catre membrii grupului a pierderilor la care s-ar expune in cazul reiterarii de noi infractiuni.

Aceasta activitate este una dintre cele stabilite in cadrul protocolului de colaborare interinstitutionala, incheiat pe 2 ani, in cursul anului 2018, intre Serviciul de Probatiune Vaslui si Inspectoratul Judetean de Politie Vaslui. In paralel, s-a derulat si programul de consiliere de grup ce vizeaza persoanele ce au savarsit infractiuni la regimul circulatiei rutiere, in cadrul caruia, alaturi de Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui si Penitenciarul Vaslui, au raspuns invitatiei si Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Vaslui, precum si Asociatia Nationala pentru Sprijinirea Victimelor Accidentelor Rutiere.

In prezent, in evidenta Serviciului de Probatiune Vaslui sunt 1.300 persoane condamnate fata de care s-a dispus o sanctiune neprivativa de libertate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.