Gimnastele CSS Barlad, aur si bronz la Campionatul National de la Constanta

0
997

Doua dintre gimnastele din cadrul CSS Barlad, care au participat la Campionatul National de Gimnastica Artistica pe Echipe, Junioare II si I, desfasurat la Constanta, au obtinut medalii la concursul de individual compus. Amalia Puflea a cucerit aurul si titlul de campioana nationala, iar Daniela Trica a luat o medalie de bronz.

Antrenorii de gimnastica Ana Maria Iordache si Liviu Iordache din cadrul Clubului Sportiv Scolar (CSS) Barlad au, din nou, motive sa fie mandri. Doua dintre sportivele legitimate la CSS Barlad, care sunt incluse in categoriile Junioare 2 Nivel 4 (12 ani) si Junioarele 1 Nivel 6 (14-15 ani) s-au intors cu doua medalii extrem de importante de la Constanta, unde au participat la Campionatul National de Gimnastica Artistica al Junioarelor II si I, pe echipe si individual.

Concret, la Junioare 2 Nivel 4, in concursul de la individual compus, Amalia Puflea a reusit sa cucereasca medalia de aur si titlul de campioana nationala. Gratie prestatiei extraordinare de la cele patru aparate, unde arbitrele i-au acordat cel mai mare punctaj, respectiv 13.800 puncte la sarituri, 13.150 la paralele, 12.850 la barna si 14.450 la sol, Amalia a obtinut un total de 54.550, ce a plasat-o pe cea mai inalta treapta a podiumului. Argintul a fost obtinut de Amalia Grigoarta (LPS Cetate Deva – 52.550 puncte), iar bronzul de Ioana Danciu (LPS Cetate Deva – 52.450 puncte).

Iar la categoria Junioare 1 Nivel 6, Daniela Trica, legitimata la CSS Barlad, dar actualmente componenta a Centrului National Olimpic de Pregatire a Senioarelor Deva (judetul Hunedoara), s-a clasat pe locul III si a obtinut medalia de bronz cu un punctaj total de 52.700 (sarituri – 13.600, paralele – 11.600, barna – 13.950, sol – 13.550). Podiumul a fost completat de Silvia Sfiringu (CS Farul Constanta – 55.900), care a luat medalia de aur, si Ioana Stanciulescu (CS Farul Constanta – 55.600), care a luat medalia de argint.

Nu in ultimul rand, in concursul pe echipe de la Junioare 2 Nivel 3 (11 ani), gimnastele Anastasia Balaur, Ilinca Balan, Bianca Balan si Ioana Balan au fost la milimetru de podium, dar s-au clasat pe locul patru. Impreuna, cele patru sportive au obtinut 148.075 puncte, prestatie care le-a plasat dupa CSS 1 Constanta 1 (locul I – 157.400 puncte), CSS 1 Constanta 2 (locul II – 155.425 puncte) si CSA Steaua Bucuresti (locul III – 151.025 puncte).

Campionatul National de Gimnastica Artistica al Junioarelor II si I, pe echipe si individual, s-a desfasurat vineri, 14 iunie, in Sala Sporturilor din Constanta si a reunit peste 80 de gimnaste de la cluburi precum CSM Arad, CSA Steaua Bucuresti 1, CSS 1 Constanta, CSS Barlad, CSA Steaua Bucuresti, CS Petrolul Ploiesti, LPS Cetate Deva, CSS Focsani, CS Farul Constanta, CS Dinamo Bucuresti, SCM Bacau, CSS Buzau, CSS Sibiu, etc. Competitia a fost organizata de Federatia Romana de Gimnastica in parteneriat cu Ministerul Tineretului si Sportului, Comitetul Olimpic Sportiv Roman, CSS 1 Constanta, CS Farul Constanta, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta si Primaria Constanta.

Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.