Gimnasta din Barlad, aur si argint la Festivalul de Gimnastica din Slovacia

0
1906

• Aflata la prima participare internationala, gimnasta Amalia Puflea, din Barlad, a cucerit aurul cu echipa si argintul la individual compus in cadrul competitiei de gimnastica artistica „Gym Festival” de la Trnava, Slovacia.

Inclusa in lotul de gimnastica al Romaniei ce a participat, intre 1-2 iunie, la „Gym Festival” (Festivalul de Gimnastica de la Trnava, Slovacia), barladeanca Amalia Puflea, aflata la prima participare internationala, a cucerit doua medalii. Competitia de gimnastica artistica s-a adresat sportivelor din categoriile de junioare, Romania participand cu cinci fetite cu varsta cuprinsa intre 12-15 ani, toate incluse in Programul „Tara, tara, vrem campioane!”.
Astfel, chiar in prima zi de concurs, la competitia pe echipe adresata celor din categoria 12-13 ani, Amalia Puflea (12 ani) a cucerit medalia de aur alaturi de Ana Barbosu (echipa Romania A), in timp ce Ana Turcu si Miruna Cazan (echipa Romania B) au obtinut argintul. Si la concursul de la individual compus (toate cele patru aparate), unde au luat parte 25 de sportive din mai multe tari, Amalia a reusit sa obtina un punctaj suficient de mare pentru a urca pe podium, insa pe pozitia a doua, cucerind medalia de argint. Aurul a fost obtinut tot de o romanca, in speta Ana Barbosu. Celelalte doua membre ale delegatiei Romaniei au iesit pe locul cinci (Miruna Cazan), respectiv locul sase (Ana Turcu). La aceasta categorie de varsta nu s-a organizat concurs pe aparate, cu finale, insa, la categoria 14-15 ani, unde Romania a fost reprezentata de Mara Ceplinschi, sportiva a adus o medalie de argint la barna si una de bronz la sarituri, in timp ce la sol si la individual compus a iesit pe locul patru.
Trebuie spus ca Amalia Puflea, in prezent inclusa in categoria de varsta Junioare 2 Nivel 4 (12 ani), si-a inceput cariera de gimnasta la Clubul Sportiv Scolar Barlad, sub coordonarea profesorilor Ana Maria si Liviu Iordache, unde s-a pregatit mai multi ani. In tot acest timp, a cucerit zeci de medalii la diverse competitii interne, inclusiv numeroase titluri pe echipe, la individual compus si pe aparate la campionatele nationale. Iar din octombrie 2018, gimnasta face parte din Centrul National Olimpic de Pregatire a Junioarelor (CNOPJ), respectiv din lotul national de junioare ce se pregateste la Deva, judetul Hunedoara.
• Adriana Susnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.